Now Reading:
Kinezi žele kumrovečku Političku školu
Full Article 2 minutes read

Kinezi žele kumrovečku Političku školu

kumrovec

Nakon što je prošlog tjedna raspisan natječaj za prodaju zgrade nekadašnje partijske Političke škole, kumrovečki načelnik Robert Šplajt u velikom je iščekivanju. Kao mogućeg kupca zapuštenog zdanja procijenjenog na gotovo 12 milijuna kuna očekuje pekinšku kompaniju Z-Run Well Ton Industry, a njena predsjednica, gospođa Jiang Yu, za deset dana dolazi mu i u posjet – piše Jutarnji.hr.

“Očekujem da će se javiti na natječaj, a potencijal je za nas tu ogroman u području turizma. S kompanijom Z-Run smo već potpisali memorandum o razumijevanju i suradnji, a oni su najavili da žele investirati u Kumrovec i zbog poveznice s Josipom Brozom kojeg u Kini jako cijene”, kaže nam načelnik Šplajt. Gospođu Yu pak opisuje kao vrlo poduzetnu osobu koja je visoko rangirana u kineskim gospodarskim krugovima te iza nje i kompanije Z-Run, kaže, stoji ozbiljan privatni kapital. Slično o njoj govori i načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić gdje je, među ostalim, zainteresirana za gradnju doma za umirovljenike.

Za dosadašnjih je nekoliko posjeta gospođa Yu potpisala samo neobvezujuće memorandume u dvije zagorske općine. Mario Rendulić, predsjednik poslovnog udruženja CSEBA (Chinese Southeast European Business Association), organizira njene poslovne susrete, a navodi da će izaslanstvo vjerojatno još obići i Zadar, gdje ih zanimaju luka i poslovna zona Crno, te Istru. Hoće li otputovati i do Dubrovnika, kako bi sudjelovala na poslovnom forumu u sklopu travanjskog summita Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe, gdje je prijavljeno tristotinjak kineskih državnih i privatnih kompanija te banaka, gospođa Yu još nije odlučila.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr Foto kumrovec.hr

Input your search keywords and press Enter.