Now Reading:
Vakula je reko…..kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Full Article 2 minutes read

Vakula je reko…..kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Mnogima omiljeni prognostičar Zoran Vakula za HRT je prognozirao kakav nas vikend očekuje te najavio novu promjenu vremena.
Prema kraju tjedna ovoga tjedna bit će, kaže Vakula, sve toplije. Ipak, u kopnenom području još može mjestimice biti mraza pri tlu u jutarnjim satima, osobito u petak, a od subote će vjerojatnost za mraz biti sve manja.

U petak će povremeno biti umjerene naoblake, a vikend će biti većinom sunčan, čak i vedar. U subotu će temperatura na varaždinskom području biti oko 15, a u nedjelju i 17 Celzijevih stupnjeva.
Početak idućeg tjedna opet oblačnije, no i dalje najvjerojatnije uglavnom suh, ali sredinom tjedna opet dolazi veća promjena vremena s kišom i tada će temperatura na varaždinskom području vjerojatno pasti na 11 stupnjeva.

Petak:
Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka, u prvom dijelu dana podno Velebita na udare i olujna bura, a poslijepodne će u Istri i Dalmaciji prolazno okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura većinom između 0 i 5, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna između 13 i 19 °C.

Subota:
Petežno sunčano i danju toplije. Ujutro na kopnu mjestimice moguć slab mraz, uglavnom po kotlinama. Vjetar slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, od sredine dana zapadnjak i sjeverozapadnjak, ponegdje uz obalu i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna većinom između 16 i 21 °C.

www.sjever.hr/hrt/dhmz

Input your search keywords and press Enter.