Now Reading:
Novi dom zagrebačkih gimnastičara
Full Article 2 minutes read

Novi dom zagrebačkih gimnastičara

gimnastičari zagreb

Demonstracijom vježbi najboljeg hrvatskog gimnastičara Tina Srbića i hrvatskih reprezentativki Petre Ribarić i Tine Zelčić otvorena je danas u SRC Lučko prva specijalizirana gimnastička dvorana nakon gotovo 140 godina (zadnja je Dom Hrvatskog sokola, otvoren 1883.).

Moderna dvorana veličine 1.200m2 opremljena je slijedom obećanja gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića nakon što je Tin Srbić osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2017.

Mario i Tin su najzaslužniji da smo danas ovdje, jer bez njihovih rezultata ovoga ne bi bilo, rekao je zagrebački gradonačelnik. Potpuno nov i opremljen centar za gimnastičare dostojan je uvjeta svjetskih prvaka, a dvorana dimenzijama i opremljenošću može ugostiti sva državna i međunarodna natjecanja visoke razine. Ovaj centar nije samo za već okrunjene svjetske prvake, nego i za neke nove generacije, zaključio je gradonačelnik.

Mario Možnik, bivši europski prvak na preči, osvajač europskog srebra i svjetske bronce zahvalio je gradonačelniku Bandiću te izrazio nevjericu što stoji u dugoočekivanom gimnastičkom centru: Imali smo odlične gimnastičare i odlične trenere, a sad imamo i prekrasnu dvoranu. Zadovoljstvo ispunjenim obećanjem pokazao je i Tin Srbić koji je istaknuo kako je dvorana vrhunski opremljena – na najvišoj svjetskoj razini.

Dobrodošlicu u novo zdanje okupljenima je poželio i predsjednik ZGS Neven Jerkić. Uz zaključak da su upravo vrhunski uvjeti zaslužni za postizanje vrhunskih rezultata, Jerkić je objasnio kako će dvoranom upravljati Ustanova Upravljanje sportskim objektima, a korisnik će biti Zagrebački gimnastički savez, odnosno zagrebački klubovi.

Investicija vrijedna gotovo 2,6 milijuna kuna realizirana je u roku od otprilike četiri mjeseca, a troškove je snosio Grad Zagreb.

Suvremeno opremljena gimnastička dvorana omogućava širu gimnastičku bazu te bolje i sigurnije uvjete za trening, što u konačnici doprinosi stvaranju novih vrhunskih gimnastičarki i gimnastičara.

Tekst i foto zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.