Now Reading:
Karačić: Zanima me samo pobjeda
Full Article 3 minutes read

Karačić: Zanima me samo pobjeda

karačić

Iskren je bio Branko Karačić danas na presici uoči sutrašnjeg dvoboja sa Kustošijom. Potpuno svjestan situacije, odnosno imperativa koji je prisutan svaku utakmicu, najavio je veliku borbu i igru na rezultat.
– Znam da navijači vole gledati i lijep nogomet i pobjedu, ali mene u ovom trenutku zanima samo dobar rezultat, a to je pobjeda koja nas ostavlja u utrci za prvo mjesto. – rekao je u uvodu Karačić.
U nadolazeća dva kola stvari bi se, što se vrha ljestvice tiče, mogle u potpunosti rasplesti. Naime, Varaždin igra dvije za redom doma (Kustošija i Solin), a Šibenik dvije za redom vani (Solin i Sesvete).
– Nadam se kako će nam Šibenik opet pružiti šansu i da je onda više nećemo ispustiti.


Kustošija je ipak prvi i osnovni zadatak. .
– Sjetite se kako je jesenas, nakon poraza od Kustošije, krenula serija loših rezultata Varaždina. Dvije individualne greške potpuno su okrenule tu utakmicu i Varaždin je izgubio. Baš sam neki dan gledao snimku. Kustošija je prava zagrebačka škvadra koja voli pas igru. Moramo biti agresivni, što baš i nismo, ali igrači moraju shvatiti da jedino borbenošću i agresivnošću te čvrstim ulaskom u duele mogu nešto napraviti. Bez takvog pristupa ne možeš nikog pobijediti.
U srijedu je Varaždin u kombiniranom sastavu odigrao prijateljsku tekmu protiv četvrtoligaša Bedne, pobijedio 4:0 i vratio malo osmjeha na lice Karačiću.


– Prvenstveno sam zadovoljan i sretan što nam se nakon ozljede vratio Glavica. Postigao je dva gola i pokazao da može. E sad koliko, to je pitanje isto kao što je pitanje kada ga korisititi? Da li od početka, ili ga ubaciti tijekom utakmice? Znate i sami da nam je Glavica vrlo važan igrač. Uvijek radi nervozu i nered protivničkoj obrani. Hoću li ga staviti na lijevo ili desno krilo, to u ovom trenutku ne znam, a nije ni toliko važno.
Protiv Bednje vratio se i Senić.
– I to me veseli. Izdržao je napore i sigurno se vraća u sastav. Međutim i dalje neće biti Posavca koji je jučer lagano počeo s treningom, ali je u jednom trenutku opet osjetio bol u koljenu. Šteta, jer kao trener imao sam ga „ u glavi“ u početnoj jedanaestorici i prije prvenstva kao važan kotačić u našoj igri. 


Karačićeva ljubimca Fučaka neće biti zbog tri žuta kartona.
 Žao mi je što Fučak svoju dobru igru iz pripremnog perioda nije prenio i u prvenstvo. Bio je pravo osvježenje, ali nije imao sreće, naročito protiv Lučkog. Trebao mu je gol za samopouzdanje. Sutra ga neće biti i sad sam u problemima koga staviti na njegovo mjesto jer moramo krenuti sa tri mlada igrača. Razmišljam o Šiljiću, koji je po vokaciji vezni igrač, ili Črnku koji je više krilni. To ću odlučiti pred samu utakmicu. Vjerojatno će se u sastav vratiti i Perković na svoju poziciju desnog beka. Tko god bude igrao morat će dati sve od sebe jer moramo pobijediti. Popravka jednostavno nema – zaključio je Karačić.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.