Now Reading:
Stričak: Čačić je bio u SDP-ovim vladama koje su davale jamstva brodogradilištima
Full Article 3 minutes read

Stričak: Čačić je bio u SDP-ovim vladama koje su davale jamstva brodogradilištima

anđelko strtičak

Na konferenciji za medije održanoj u utorak predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak na upit novinara komentirao je nekoliko aktualnih političkih tema.

Jedna od njih je najavljeni prosvjed HNS-a zbog povećanog prometa teretnih vozila državnom cestom D2 od Varaždina do Cestice i granice sa Slovenijom.

Sigurno da je svima koji žive na toj prometnici život otežan, ali toplo se nadam da neću morati biti između s jedne strane potpredsjednika Vlade koji prometuje tom prometnicom i živi u tom kraju te člana uprave Hrvatskih cesta koji je do nedavno tu živio, govorim o Štromaru i Leveriću, i s druge strane njihovih lokalnih stranačkih kolega – odgovorio je Stričak, a član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Josip Križanić dodao da je taj problem prepoznat, da se razgovaralo s resornim ministrom i da se radi na tome da se situacija riješi.
Stričak je odgovorio i na pitanje o nedavnoj izjavi varaždinskog župana Radimira Čačića da sjever Hrvatske neće spašavati brodogradilišta.

Smatram da je župan Čačić dobro osjetio puls naših sugrađana na Sjeveru Hrvatske, da se njih oko 90 % protivi da se proračunska sredstva odvajaju za brodogradnju. Međutim, župan Čačić nije naveo jedan činjenični podatak, a to je da su upravo SDP-ove vlade najviše izdavale jamstva brodogradnji, i Račanova i Milanovićeva te da je on bio u jednoj od njih ministar, a u drugoj potpredsjednik Vlade, i da je redovito to podržavao. Nisam čuo da je tada kao ministar ili prvi potpredsjednik Vlade digao glas protiv toga. Aktualna Vlada je naslijedila ta jamstva i ona mora to nažalost ispoštivati – kazao je Stričak.
Na upit da prokomentira uvjetnu osudu na pet mjeseci ludbreškog gradonačelnika, SDP-ovog Dubravka Bilića zbog zloporabe položaja izjavio je:

Zanimljivo je da upravo SDP-ovi pravednici prozivaju sve i svakoga za sve i svašta, a jedino njihovi dužnosnici na sjeveru Hrvatske u tri županije imaju tri pravomoćne presude. Radi se sada o bivšim saborskim zastupnicima SDP-a. Također, zanimljiva je i ova nagodba, u krajnjem slučaju presuda, jer da je kojim slučajem gradonačelnik Bilić osuđen na šest mjeseci zatvora na idućim izborima ne bi mogao biti kandidat. HDZ uvijek ima svojeg kandidata, a Bilića ne bismo podržali niti kao nezavisnog – rekao je Stričak.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.