Now Reading:
Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih započinje u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih započinje u Varaždinu

igre mladih

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se na Kapucinskom trgu 28.03. s početkom u 10 sati. Trgom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Varaždina i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će više od tisuću djeca iz osnovnih škola s područja Varaždina koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/2632594383434528/?ti=cl

“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/ i

Foto arhiva

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.