Now Reading:
Recidivist uhićen pa pušten – pijan izazvao nesreću na nadvožnjaku u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Recidivist uhićen pa pušten – pijan izazvao nesreću na nadvožnjaku u Varaždinu

policija

Jučer poslijepodne u Varaždinu se dogodila prometna nesreća u kojoj, na sreću, nije bilo ozlijeđenih, već je zabilježena samo materijalna šteta.
Muškarac starosti 34 godine vozio je osobno vozilo pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.74 g/kg i za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije. Vozio je Gospodarskom ulicom iz smjera istočne zaobilaznice u smjeru Zagrebačke ulice.

Dolaskom na nadvožnjak Gospodarske ulice nije prilagodio brzinu vozila stanju i uvjetima na kolniku te je udario u stražnji dio zaustavljenog vozila kojim je do tada ispred njega upravljala 67-godišnjakinja. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je doveden u Postaju prometne policije Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.


Budući da je riječ o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, 34-ogodišnjak je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajni sud Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana. Međutim, muškarac je nakon saslušanja pušten na slobodu, a protiv njega će se provesti redovan prekršajni postupak.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.