Now Reading:
Varaždinu mršavi bod s Poljuda
Full Article 4 minutes read

Varaždinu mršavi bod s Poljuda

nk varaždin

Varaždin je prilično oslabljen istrčao na prazni Poljud. Od prije ozlijeđenima Posavcu i Glavici, pridružio se i pouzdani stoper Senić koji je otpao pred sam put u Split. Umjesto njega varaždinski je trener Ćeliću pridodao Zebića, a priliku je dobio i vižljasti Japanac Yokoyama na lijevom krilu. Sam početak tekme prilično konfuzan što se Varaždina tiče. Već u 5. minuti Hajduk je poveo i to nakon nevjerojatne nespretnosti varaždinske obrane. Beširović je izveo slobodni udarac sa 25 metara, lopta je pogodila gredu, na nju su skočili Nevistić i Miličević, pritom se sudarili, lopta je pala na zemlju, a Prtajin ju je lako iz blizine poslao u mrežu. Veći šok ne možeš si poželjeti na otvaranju utakmice.

Srećom Varaždin se brzo pribrao, preuzeo je inicijativu, ali nije bilo neke tečnosti u njihovoj igri. Jertec je bio dobro markiran, a onda znamo kakva je igra Varaždina. U 17. minuti Benko je primio jednu loptu u šesnaestercu, s leđa ga je sapleo Radić i sudac Horvat pokazao je na jedanaesterac. Benko je bio siguran za 1:1. Do kraja poluvremena nismo vidjeli ništa posebno, osim nekoliko dobrih centaršuteva Miličevića sa lijeve strane koji su ostali neupotrebljivi. Opasno je Varaždin živio na početku nastavka. U 51. minuti dobra akcija i udarac Delića sa 17 metara kraj gola. Tri minute kasnije Teklić je ubacio sa desne strane u sredinu šesnaesterca, Sambolec je promašio čistu loptu, ali je Kalik, potpuno neometan, pucao preko gola. Samo minutu kasnije Delić je pucao sa nekih 14 metara, ali je nogom obranio Nevistić.

U 58. minuti Karačić je napravio dvostruku izmjenu. Umjesto Fučaka ušao je Vuk, a umjesto Brlečića Kolarić. Nikakve koristi od tih izmjena nije bilo. Varaždin je dominirao, no bio je sterilan, bezopasan, bezidejan. Jertec je i dalje bio dobro markiran, Benko usamljen, bez pravih lopti. Jedini njegov pokušaj zabilježili smo u 61. minuti kada je iz slobodnog udarca sa 28 metara pucao, a Ljubić obranio. Do kraja ništa posebno osim što je Varaždin zadnjih šest minuta igrao s igračem više jer je drugi žuti, zbog prekršaja na Jertecu, zaradio Teklić. Podjela bodova najrealniji je rezultat ove drugoligaške „prosjačke opere“. Ako sutra Šibenik pobijedi Dragovoljac otići će opet na pet bodova prednosti i to će biti teško stići, pogotovo ovakvom igrom.

Ivan Nevistić, golman Varaždina: Utakmica je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Znam da nismo odigrali dobro, možemo mi puno bolje, ali nemojmo sada od toga raditi nikakvu tragediju. S obzirom na prikazano i bod je dobar. Treba ovo zaboraviti i okrenuti se nadolazećim susretima. Što se tiče prvog gola preuzimam krivicu na sebe. Lopta se visoko odbila od grede, kada sam vidio gdje je krenuo sam je uhvatiti, vjerojatno bih i uspio da istovremeno na nju nije krenuo i Miličević. Ne bježim od odgovornosti, ali događa se.

Hajduk II – Varaždin 1:1 (1:1)
Split – stadion u Poljudu. Sudac: Matej Horvat (Zagreb). Žuti kartoni: Teklić (Hajduk), Fučak, Ćelić (Varaždin). Crveni karton: Teklić (drugi žuti)
Strijelci: 1:0 Prtajin (5), 1:1 Benko (17-11m)
Hajduk: Ljubić, Relota, Kalik, Delić, Radić, Beširović (od 68. Ševelj), Ciprić, Kosić (od 79. Brnić), Prtajin, Bajić (od 46. Teklić), Mikulić.
Varaždin: Nevistić, Sambolec, Ćelić, Zebić, Miličević, Babić, Fučak (od 58. Vuk), Jertec, Brlečić (od 58. Kolarić), Yokoyama (od 77. Perković), Benko.

17. kolo Druge HNL: Hajduk II – Varaždin 1.1, Sesvete – Međimurje 3:1. U subotu, 23. ožujka, sastaju se: Kustošija – Solin, Lučko – Osijek, BSK – Zadar, Šibenik – Hr. Dragovoljac, a Dugopolje i Dinamo II igraju 18. travnja.

www.sjever-hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.