Now Reading:
Teška pobjeda Vatrenih
Full Article 2 minutes read

Teška pobjeda Vatrenih

Nitko se nije nadao da će druga reprezentacija svijeta imati toliko problema sa totalnim autsajderom Azerbajđanom na otvorenju kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Nakon zaista velikih muka Hrvatska je pobijedila sa „samo“ 2:1. Nije „neka“ pobjeda, nije bila niti neka igra, ali bodovi se pišu. Nismo dobro igrali u prvom dijelu. Lopta je bila prespora, nije bilo dovoljno agresivnosti, igralo se u širinu, nije bilo okomitosti, a naši bekovi, Barišić i Brekalo, stajali su previsoko i tako ostavljali dosta prostora iza sebe što su Azerbajđanci dobro iskoristili u dva navrata. Prvi puta Kalinić je spasio, ali drugi puta su pogodili i poveli.

Ćaleta Car je ostao sam „jedan na jedan“ na širokom prostoru, u toj situaciji čak je previše puštao njihova igrača u naš šesnaesterac, nije mu išao u blok i zabili su nam. No kad smo zadnjih pet minuta stisli, kad smo postali agresivni, odmah smo napravili dvije prilike i izjednačili. Nije to sputalo goste koji su se i dalje branili s desetoricom iza lopte i to je bilo jako, jako, teško probiti. Malo smo se poboljšali u nastavku Modrić je preuzeo stvar u svoje noge, „dirigirao“ je našim orkestrom koji je bio daleko od ruske prezentacije. Stvar je spasio sjajnim golom Kramarić desetak minuta prije kraja i tri boda se pišu.

Bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo u nedjelju izgledati u Budimpešti protiv Mađara i kakve će promjene napraviti Dalić. Nemojmo zaboraviti da nije bilo Lovrena i Brozovića, a da je Rebić ušao tek u zadnjoj trećini tekme. Vjerujmo da ćemo biti bolji, agresivniji, ubojitiji i donijeti tri boda.

sjever.hr / www.aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.