Now Reading:
Oko 1.200 mališana iz Varaždina i okolice ide na more u odmaralište na Rabu
Full Article 3 minutes read

Oko 1.200 mališana iz Varaždina i okolice ide na more u odmaralište na Rabu

djeca

U Dječjem odmaralištu na Rabu u tijeku su radovi čiji je cilj učiniti boravak djece u odmaralištu još ugodnijim i boljim. S novim ulaganjima i planovima novinare su danas u Gradskoj vijećnici upoznali gradonačelnik Ivan Čehok, direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar i Željka Strugar, voditeljica Dječjeg odmarališta na Rabu.

Gradonačelnik je s ponosom istaknuo kako će ove godine u odmaralištu boraviti rekordan broj djece.

U posljednjih 10-ak godina otkako je obnovljeno, u Dječje odmaralište smo konstantno ulagali. U zadnjih nekoliko godina ulaganja su iznosila oko 400 tisuća kuna, iako su nam neki govorili da to ne treba raditi, jer će sve više djece ljetovati s roditeljima. Vidimo da su se prevarili i da je ovo odmaralište itekako potrebno. Ove ćemo godine imati rekordan broj djece, njih više od 1200, a tamo odlaze i djeca koja nisu samo iz Varaždina. Pokušat ćemo taj objekt učiniti dostupnim i djeci s posebnim potrebama i nadam se da ćemo tu uspjeti napraviti, jer i to je jako važno – istaknuo je Čehok dodavši da Grad Varaždin ne razmišlja o prodaji odmarališta:

To je vrijedna imovina, Gradska tržnica jako dobro brine o tom prostoru i razmišljamo čak i o produljenju sezone na rujan. Možda malo građana zna da mi pomažemo onoj djeci čiji roditelji ne mogu sami platiti ljetovanje i to je program socijalne skrbi na koji treba biti ponosan.

O tome što se trenutno radi u odmaralištu govorio je direktor Gradske tržnice, Predrag Ciglar.

Trenutno se radi na sanaciji kanalizacije, u postupku je nabavka operem za kuhinju, rekonstruirat će se fasada, nabavit će se novi madraci, a zamijenit ćemo i solarne panele. Očekuje nas rekordna sezona i želimo se za nju kvalitetno pripremiti – istaknuo je Ciglar.
Željka Strugar koja vodi Dječje odmarališta na Rabu već devet godina ističe da je iznimno ponosna na sve ono što je postignuto.

Surađujemo s 18 osnovnih škola i 13 dječjih vrtića, a za djecu smo i ove godine pripremili cijeli niz programa. Ono što je također važno jest da ne ulažemo samo u opremu, već i u edukaciju osoblja – rekla je Strugar.

Ovogodišnja ljetna sezona u Dječjem odmaralištu počet će već 22. svibnja, a kao i svake, djecu i ove godine očekuju Škola u prirodi, Kamp sporta i Kamp gitare te brojne druge zanimljive aktivnosti.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.