Now Reading:
Oko 1.200 mališana iz Varaždina i okolice ide na more u odmaralište na Rabu
Full Article 3 minutes read

Oko 1.200 mališana iz Varaždina i okolice ide na more u odmaralište na Rabu

djeca

U Dječjem odmaralištu na Rabu u tijeku su radovi čiji je cilj učiniti boravak djece u odmaralištu još ugodnijim i boljim. S novim ulaganjima i planovima novinare su danas u Gradskoj vijećnici upoznali gradonačelnik Ivan Čehok, direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar i Željka Strugar, voditeljica Dječjeg odmarališta na Rabu.

Gradonačelnik je s ponosom istaknuo kako će ove godine u odmaralištu boraviti rekordan broj djece.

U posljednjih 10-ak godina otkako je obnovljeno, u Dječje odmaralište smo konstantno ulagali. U zadnjih nekoliko godina ulaganja su iznosila oko 400 tisuća kuna, iako su nam neki govorili da to ne treba raditi, jer će sve više djece ljetovati s roditeljima. Vidimo da su se prevarili i da je ovo odmaralište itekako potrebno. Ove ćemo godine imati rekordan broj djece, njih više od 1200, a tamo odlaze i djeca koja nisu samo iz Varaždina. Pokušat ćemo taj objekt učiniti dostupnim i djeci s posebnim potrebama i nadam se da ćemo tu uspjeti napraviti, jer i to je jako važno – istaknuo je Čehok dodavši da Grad Varaždin ne razmišlja o prodaji odmarališta:

To je vrijedna imovina, Gradska tržnica jako dobro brine o tom prostoru i razmišljamo čak i o produljenju sezone na rujan. Možda malo građana zna da mi pomažemo onoj djeci čiji roditelji ne mogu sami platiti ljetovanje i to je program socijalne skrbi na koji treba biti ponosan.

O tome što se trenutno radi u odmaralištu govorio je direktor Gradske tržnice, Predrag Ciglar.

Trenutno se radi na sanaciji kanalizacije, u postupku je nabavka operem za kuhinju, rekonstruirat će se fasada, nabavit će se novi madraci, a zamijenit ćemo i solarne panele. Očekuje nas rekordna sezona i želimo se za nju kvalitetno pripremiti – istaknuo je Ciglar.
Željka Strugar koja vodi Dječje odmarališta na Rabu već devet godina ističe da je iznimno ponosna na sve ono što je postignuto.

Surađujemo s 18 osnovnih škola i 13 dječjih vrtića, a za djecu smo i ove godine pripremili cijeli niz programa. Ono što je također važno jest da ne ulažemo samo u opremu, već i u edukaciju osoblja – rekla je Strugar.

Ovogodišnja ljetna sezona u Dječjem odmaralištu počet će već 22. svibnja, a kao i svake, djecu i ove godine očekuju Škola u prirodi, Kamp sporta i Kamp gitare te brojne druge zanimljive aktivnosti.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.