Now Reading:
Grad Lepoglava s 230.000 kuna financira aktivnosti iznad školskog standarda
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava s 230.000 kuna financira aktivnosti iznad školskog standarda

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić sastao se s ravnateljima triju osnovnih škola s područja Grada Lepoglave – Ratkom Tomićem iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, Mirjanom Posavec iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i Martinom Vusić iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice. Na sastanku se raspravljalo o provedbi i realizaciji gradskog programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda. Riječ je o programu za kojeg će Grad Lepoglava u ovoj godini izdvojiti 320.000 proračunskih kuna kojima će se sufinancirati provedba programa iznad školskog standarda, nagrade učenicima i mentorima za uspjehe ostvarene na županijskim i državnim učeničkim smotrama znanja, projekt cjelodnevnog boravka u školi, prijevoz učenika, podjela poklon bona za nabavku školskog pribora učenicima prvih razreda, program Glazbene škole Lepoglava kao i program Grad prijatelj djece te financijske obaveze po projektu javnog privatnog partnerstva za dogradnju školske zgrade i sportske dvorane u Višnjici.


Osim toga, gradonačelnik Škvarić najavio je i dodatne projekte i programe usmjerene obrazovanju i razvoju djece koje Grad Lepoglava financira odnosno spreman ih je financirati. Istaknuo je da Grad sa 100 kuna po tretmanu sufinancira korištenje usluga logopeda djeci vrtićke dobi. S obzirom na to da i kod osnovnoškolaca postoje velike potrebe za uslugama logopeda, gradonačelnik je predložio da škole od svog osnivača, Varaždinske županije, zatraže financiranje logopeda koji će raditi s osnovnoškolcima, a koji pohađaju navedene tri osnovne škole. Gradonačelnik je izrazio spremnost Grada da financira održavanje ljetne škole robotike, program izvanškolskog glazbenog obrazovanja, rad školske prometne mladeži te edukativne aktivnosti usmjerene suzbijanju vršnjačkog nasilja.


– Svjesni smo da razvoj našeg grada ovisi o mladim i obrazovanim ljudima te stoga potičemo obrazovanje i u velikoj mjeri ulažemo u programe koji će mladima omogućiti stjecanje znanja. Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost – istaknuo je gradonačelnik Škvarić, kao i ulaganje u sport. Naime, želja je Grada da se što više djece bavi sportom, bilo na rekreativnoj razini ili u okviru sportskih klubova. S tim će se ciljem na gradskom području tijekom godine provoditi razni sportski programi koje su ravnateljima na sastanku predstavili tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Damir Kužir te TKIC-ov viši stručni suradnik za sportske i edukacijske programe djece i mladih, Kristijan Bizek.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.