Now Reading:
Svečanom priredbom Gospodarska škola Čakovec obilježila 25 godina djelovanja
Full Article 2 minutes read

Svečanom priredbom Gospodarska škola Čakovec obilježila 25 godina djelovanja

Gospodarska škola Čakovec svečanom priredbom obilježila je 25 godina djelovanja. Tijekom prve godine djelovanja školu je pohađalo 275 učenika u 8 razrednih odjela. Danas školu pohađa 360 učenika, a zaposleno je 60 djelatnika. U obilježavanju 25 godina rada škole nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport Blaženka Novak, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, ravnatelji međimurskih osnovnih i srednjih škola kao i mnogi predstavnici institucija s područja Međimurja.

„U ovih 25 godina škola raste te se možemo pohvaliti da smo dobitnici mnogih priznanja. Dodijeljena nam je nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za najbolju školu u Hrvatskoj u području strukovnog obrazovanja, dobitnici smo Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Prva smo škola u Hrvatskoj koja je nabavila pogon za izradu soka vrijedan 584.030,25 kuna. Svega toga ne bi bilo bez vrijednih učenika i djelatnika, a naši profesori svakodnevno daju sve od sebe te nastoje učenicima pokazati put do najvećih znanja koja će moći iskoristiti kasnije u životu.“ – rekao je ravnatelj Renato Vinko.

Uz kratki film, vremeplov načinjen od fotografija, okupljeni su se prisjetili mnogih uspomena i zbivanja u školi od samih početaka djelovanja.

Čestitke na dosadašnjim rezultatima i uspjesima uputio je i župan Matija Posavec koji je istaknuo kako je Gospodarska škola primjer sustava koji se kvalitetno razvija i gradi sliku uspješnog Međimurja i regije: „Jedino obrazovanjem možemo stvoriti jači identitet, osnažiti gospodarski rast i stvoriti socijalnu pravednost, a sustav koji gradimo u Međimurju polazi od obrazovanja te se svaka srednja škola, pa čak i svaka naša osnovna škola danas može ponositi svojim rezultatima, inovativnošću kojom pridonosi izgradnji modernije, bolje i kvalitetnije zajednice.“

U povodou jubileja škola je dobila i svoju statuu koja se sastoji od četiti dijela koja predstavljaju sektore škole – poljoprivredu, promet, tekstil i osobne usluge. Statua je dodijeljena prvim zaposlenicima koji su i danas u radnom odnosu, profesorima Jadranki Svenšek, Vesni Stunković, Nives Kocijan i Vladimiru Mastenu. Uz svečanost, održan je i okrugli stol na kojemu su bivši i sadašnji djelatnici i učenici razgovarali o temama obrazovanja, poduzetništva, ali i o odnosu i suradnji učenika i profesora.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.