Now Reading:
Svečanom priredbom Gospodarska škola Čakovec obilježila 25 godina djelovanja
Full Article 2 minutes read

Svečanom priredbom Gospodarska škola Čakovec obilježila 25 godina djelovanja

Gospodarska škola Čakovec svečanom priredbom obilježila je 25 godina djelovanja. Tijekom prve godine djelovanja školu je pohađalo 275 učenika u 8 razrednih odjela. Danas školu pohađa 360 učenika, a zaposleno je 60 djelatnika. U obilježavanju 25 godina rada škole nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport Blaženka Novak, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, ravnatelji međimurskih osnovnih i srednjih škola kao i mnogi predstavnici institucija s područja Međimurja.

„U ovih 25 godina škola raste te se možemo pohvaliti da smo dobitnici mnogih priznanja. Dodijeljena nam je nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za najbolju školu u Hrvatskoj u području strukovnog obrazovanja, dobitnici smo Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Prva smo škola u Hrvatskoj koja je nabavila pogon za izradu soka vrijedan 584.030,25 kuna. Svega toga ne bi bilo bez vrijednih učenika i djelatnika, a naši profesori svakodnevno daju sve od sebe te nastoje učenicima pokazati put do najvećih znanja koja će moći iskoristiti kasnije u životu.“ – rekao je ravnatelj Renato Vinko.

Uz kratki film, vremeplov načinjen od fotografija, okupljeni su se prisjetili mnogih uspomena i zbivanja u školi od samih početaka djelovanja.

Čestitke na dosadašnjim rezultatima i uspjesima uputio je i župan Matija Posavec koji je istaknuo kako je Gospodarska škola primjer sustava koji se kvalitetno razvija i gradi sliku uspješnog Međimurja i regije: „Jedino obrazovanjem možemo stvoriti jači identitet, osnažiti gospodarski rast i stvoriti socijalnu pravednost, a sustav koji gradimo u Međimurju polazi od obrazovanja te se svaka srednja škola, pa čak i svaka naša osnovna škola danas može ponositi svojim rezultatima, inovativnošću kojom pridonosi izgradnji modernije, bolje i kvalitetnije zajednice.“

U povodou jubileja škola je dobila i svoju statuu koja se sastoji od četiti dijela koja predstavljaju sektore škole – poljoprivredu, promet, tekstil i osobne usluge. Statua je dodijeljena prvim zaposlenicima koji su i danas u radnom odnosu, profesorima Jadranki Svenšek, Vesni Stunković, Nives Kocijan i Vladimiru Mastenu. Uz svečanost, održan je i okrugli stol na kojemu su bivši i sadašnji djelatnici i učenici razgovarali o temama obrazovanja, poduzetništva, ali i o odnosu i suradnji učenika i profesora.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.