Now Reading:
Antonia Ružić i Filip Ude najbolji sportaši Međimurske županije u 2018.
Full Article 3 minutes read

Antonia Ružić i Filip Ude najbolji sportaši Međimurske županije u 2018.

sportaši međimruje

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije održano je proglašenje najboljih sportaša Međimurja u 2018. godini te su dodijeljena najviša županijska sportska priznanja Franjo Punčec. U Hotelu Park okupili su se brojni uzvanici, sportaši, treneri, sportski djelatnici, predstavnici sportskih organizacija i odbora, ljubitelji i podupiratelji sporta. Uz predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matu Kljajića, svečanosti su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak, član Etičkog povjerenstva HOO Josip Freiler, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec, predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić te predsjednik Zajednice sportskih udruga Preloga Dejan Naranđa.


Da je ovo najsvečaniji trenutak međimurskog sporta naglasio je župan Matija Posavec. „Za vas dobitnike to je kruna vašeg truda i ulaganja u sebe, no značajan je to trenutak i za sve nas koji pratimo i podržavamo vaš rad. Posebno smo ponosni i na vas, ali i zajednicu koju predstavljate. Ako nešto jednu regiju može predstaviti u pozitivom svjetlu i van njenih granica – to je sport. I u protekloj godini rezultate ste ostvarivali od srca, testirali svoje granice i predano odrađivali treninge na čemu vam treba čestitati. Mnogo je sportskih uspjeha u našoj Županiji, a svaki pojedinac koji postigne određeni rezultat na natjecanju je vrijedan i treba mu stisnuti ruku. “


Predsjednik krovne organizacije međimurskog sporta Mato Kljajić naglasio je kako je protekla godina zahvaljujući Vatrenima i teniskoj reprezentaciji bila najuspješnija godina u povijesti hrvatskog sporta, no, kako kaže, uspješni su bili i međimurski sportaši. „Posebno smo ponosni na sve vas koji ste svojim rezultatima predstavljali naše gradove, općine i Županiju. Čestitam NK Međimurju na ulasku u 2. ligu HNL-a, te mladim nogometašima, kadetima i pionirima na plasmanu u 1.ligu HNL-a. Bilo je još mnogo izvrsnih rezultata i ovom prilikom želim svima vama čestitati.“
Najsportašicom je proglašena tenisačica Antonia Ružić, umjesto koje je nagradu primio trener Tomislav Hublin, dok je najsportaš u 2018. godini gimnastičar Filp Ude. Seniorska momčad Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal proglašena je najboljom momčadi, a ženska seniorska ekipa ŽRK Žrinski najboljom ekipom.
Na svečanosti dodijeljeno je i priznanje „Franjo Punčec“ za životno djelo. Nagrađeni Ivan Špicar nije bio u mogućnosti odazvati se svečanosti. Nagradu je u njegovo ime primio brat Josip. Ivan Špicar, član stolnoteniskog kluba Kos – Kotoriba stolnim tenisom bavi se više od 50 godina, a trenutno je član Izvršnog odbora Međimurskog stolnoteniskog saveza u kojemu se posebno posvetio radu s mladima. Godišnja priznanja Franjo Punčec primili su Krešimir Barić, Darinka Pavleković, Milan Stojko, Damir Fotak i Marija Prekupec.


Ana Dobša, Mladen Ignac. Borna Lesjak, Petar Slukić, Josip Slukić, Jan Novak, Ivo Maček, Luka Pozderec, Ivan Pozderec, Filip Jengić, Niko Vidović, Ema Medved, Ivan Grubić, Dino Blažić, i Karlo Bogdan perspektivni su mladi sportaši kojima su priznanja uručili župan Matija Posavec i predsjednik Zajednice sportskih udruga Međimurske županije Mato Kljajić. Marko Horvat iz ŠRD Som Kotoriba dobitnik je posebnog priznanja za iznimne rezultate, a Indiri Kozar iz Kluba Mura uručeno je priznanje za sportske uspjehe u kategoriji osoba s invaliditetom.
Nagrada za Fair – play potez dodijeljena je Malonogometnom sastavu Vinarije Novak, a priznanje za medijsku promociju sporta primio je Zlatko Premuš.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.