Now Reading:
Bajkovita kraljevska čipka tema je ovogodišnjeg Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi
Full Article 1 minutes read

Bajkovita kraljevska čipka tema je ovogodišnjeg Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi

Lepoglava će i ove godine u rujnu biti čipkarsko središte svijeta. Naime, od 13. do 15. rujna u Lepoglavi će se održavati 23. Međunarodni festival čipke. 
Pripreme za Festival već su počele. Uz datum održavanja, Organizacijski odbor festivala obznanio je da će tema Festivala biti “Bajkovita kraljevska čipka”, a zemlja partner Kraljevina Španjolska. – Međunarodni festival čipke centralna je kulturna manifestacija Grada Lepoglave kojom se predstavlja kultura i baština grada koji se zahvaljujući lepoglavskoj čipki nalazi na prestižnoj UNESCO-voj listi – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić na sastanku Organizacijskog odbora festivala.
Uz brojne domaće izlagače, već sada svoju su dolazak na 23. Međunarodni festival čipke najavili izlagači iz osam zemalja – Španjolske, Mađarske, Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Estonije, Slovačke i Poljske. Lista nije konačna budući da se očekuju potvrde dolaska izlagača iz još nekoliko zemalja. Upravo će veliki broj izlagača iz drugih zemalja dodatno povećati kvalitetu i ponudu Festivala, istaknuto je na sastanku Organizacijskog odbora.

preuzeto: www.lepoglava.hr

Input your search keywords and press Enter.