Now Reading:
Župan, potpredsjednik Vlade Štromar i načelnik Kolman svečano otvorili prometnicu u Subotici Podravskoj
Full Article 2 minutes read

Župan, potpredsjednik Vlade Štromar i načelnik Kolman svečano otvorili prometnicu u Subotici Podravskoj

koren

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, župan Darko Koren i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman u utorak, 22. siječnja svečano su otvorili prometnicu u Subotici Podravskoj.

Riječ je o 900 metara makadamskog puta u Ulici Kostanjevec, a 800 tisuća kuna, koliko je iznosila vrijednost investicije, osigurali su Županija, Općina i te Ministarstvo regionalnog razvoja.

Kada bismo analizirali jedinice lokalne samouprave, u zadnjih godinu i pol dana najviše su uložile, i najviše će tek uložiti, Koprivničko-križevačka županija i Općina Rasinja. Dosad nisu imale takve mogućnosti jer nije bilo otvoreno toliko fondova, nije im bilo na raspolaganju toliko sredstava iz Ministarstva graditeljstva, a i izmjenama zakona o financiranju općina i gradova te županija dodijeljena su posebna sredstva unazad dvije godine“, kazao je na otvorenju potpredsjednik Vlade Štromar te dodao kako Vlada u podjeli sredstava posebno brine o sjeveru Hrvatske, a Županija i općine to trebaju iskoristiti.

Župan je izrazio zadovoljstvo perspektivama koje se pružaju ovom dijelu Hrvatske te zahvalio potpredsjedniku Vlade Štromaru, napomenuvši: „Gospodin Štromar uvijek nam je na raspolaganju i često dolazi u posjet Županiji. Vjerujem da ćemo i dalje dobro surađivati, tim više što smo, kao Županija, spremni na povlačenje sredstava za realizaciju brojnih projekata.“

Općina Rasinja ima 105 kvadratnih kilometara, a ima i 200 kilometara nerazvrstanih cesta. Gornji dio terena nam je dosta neasfaltiran i na tom dijelu morat ćemo asfaltirati 50 kilometara. Uz pomoć Ministarstva graditeljstva, ali i Ministarstva regionalnog razvoja te defiskaliziranih sredstava ćemo to riješiti. Nadam se da će veliki dio biti riješen u roku od dvije godine“, dodao je načelnik Kolman.

Ulica Kostanjevec bila je zadnja neasfaltirana ulica u Subotici Podravskoj, a načelnik Kolman istaknuo je i kako su u Rasinji prošle godine počeli rješavati problem vodovoda. U suradnji s Koprivničkim vodama izgradili su magistralni vodovod od P. S. Radeljevo Selo do Male Rijeke te crpnu stanicu Radeljevo Selo i vodospremu Duga Rijeka, a preostalo je još 20 posto područja koje u Općini nije pokriveno vodovodnom mrežom.

Input your search keywords and press Enter.