Now Reading:
10 milijuna kuna za uređenje infrastrukture na dijelu Gospodarske zone Istok-sjeverni dio u Čakovcu
Full Article 2 minutes read

10 milijuna kuna za uređenje infrastrukture na dijelu Gospodarske zone Istok-sjeverni dio u Čakovcu

kovac

Grad Čakovec je na Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, vlastitim kapacitetima pripremio i prijavio izgradnju komunalne infrastrukture u sjevernom dijelu Gospodarske zone Istok u Čakovcu. U petak je dobivena obavijest da je projekt uspješno prošao 2. fazu provjere, te je upućen Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta na donošenje Odluke o financiranju.

Cijeli projekt vrijedan je 12.407.676,46 kuna, a ostvarena potpora iznosi ravnih 10 milijuna kuna. To je inače najveći mogući iznos sredstava koja se mogu dobiti za sufinanciranje, a u cijelom iznosu iznose 80,60%. Nakon isteka roka od 15 dana potpisat će se i Ugovor o financiranju.

Prema odobrenom projektu, u sjevernom dijelu navedene Gospodarske zone. kompletna komunalna infrastruktura, izgradit ceste, sustav odvodnje oborinskih voda, distributivno telekomunikacijska kanalizacija te javna rasvjeta. Ova investicija omogućit će potencijalnim investitorima koji u toj Zoni žele izgraditi proizvodne pogone da već u samom startu imaju mogućnost priključenja na svu potrebnu infrastrukturu, odnosno da odmah po završetku investicije ona može početi s nesmetanim radom. Kako na području Grada Čakovca s jedne strane postoji interes za gradnju novih tvorničkih pogona, a nedostaje opremljenih građevinskih čestica u gospodarskim industrijskim zonama, ova investicija trebala bi rezultirati pojačanim ulaganjima te posredno otvaranjem novih radnih mjesta.

Nakon donošenje odluke i potpisivanja ugovora, slijedi javna nabava te odabir najpovoljnijeg ponuđača. Ukoliko sve bude u redu radovi bi mogli započeti još ove godine, a trajat će najviše 32 mjeseca

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.