Now Reading:
PRVA ZAGORSKA OLIMPIJKA JANA PAVALIĆ: U Parizu ću dati sve od sebe, čast mi je prezentirati Gornju Stubicu i Zagorje najbolje što mogu
Full Article 3 minutes read

PRVA ZAGORSKA OLIMPIJKA JANA PAVALIĆ: U Parizu ću dati sve od sebe, čast mi je prezentirati Gornju Stubicu i Zagorje najbolje što mogu

Hrvatska plivačica, 17-godišnja Jana Pavalić iz Gornje Stubice mlada je i perspektivna sportašica, koja svojim upornim radom i treninzima ostvaruje vrhunske rezultate, pliva rame uz rame s najboljim svjetskim plivačicama i to ne u juniorskoj, nego već i u seniorskoj konkurenciji.

To je pokazala i na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Beogradu gdje je osvojila peto mjesto u finalu utrke na 50 metara slobodno, a medalja joj je izmakla za samo šest stotinki. I ne samo to, Jana je u polufinalu s novim hrvatskim rekordom od 24.67 sekundi ispunila i A olimpijsku normu za Olimpijske igre u Parizu te postala prva zagorska olimpijka.

Evo što nam je Jana Pavalić rekla o Europskom prvenstvu, plasmanu na Olimpijadu i kako će se pripremati.

Na Europskom prvenstvu je bilo sjajno, imala sam stvarno lijep osjećaj i nisam se nadala takvom uspjehu, išla sam ciljati normu za Olimpijske igre, ali sam prije natjecanja sama sebi rekla da se opustim i neka bude kako bude – istaknula je Jana Pavalić i dodala kako svaku utrku radi maksimalno i prije same utrke u polufinalu je imala dobar osjećaj i išla maksimalno.

U nedjelju putuje na Europsko prvenstvo za juniore u Litvu, to će odraditi iz punog treninga i nakon toga kreću full pripreme za Olimpijadu.

Nakon toga mi slijedi dva tjedna priprema u Rijeci. U Parizu ću dati sve od sebe i pokušati ostvariti  rekord i probati doći do polufinala. Pozivam sve da me prate na Olimpijskim igrama, stvarno mi je čast i želim prezentirati Gornju Stubicu i Zagorje najbolje što mogu – naglasila je zagorska olimpijka.

Poslije toga se planira dobro odmoriti i uživati s obitelji, a u rujnu ponovo krenuti s pripremama za Svjetsko seniorsko prvenstvo na malim bazenima u Budimpešti i to je za ovu godinu sve.

– Sljedeće godine imam Svjetsko i Europsko juniorsko prvenstvo i to su mi glavna dva natjecanja za drugu godinu – govori Jana.

Kao prva zagorska olimpijka je dobila jako puno čestitki i drago joj je zbog toga, veseli ju da je ljudi prate i bodre, a ima i jednog svjetskog plivača kojeg voli pratiti.

– Nije baš da imam uzora, ali imam jednog plivača kojeg stvarno volim pratiti i jako sam sretna što ću ga vidjeti na Olimpijskim igrama, a to je američki plivač Caeleb Dressel, osvajač brojnih medalja. Njega pratim i pliva u mojoj disciplini, pratim i njegovu tehniku plivanja, te ju pokušavam pratiti i usavršiti – napominje mlada plivačica.

Jana Pavalić učenica je Opće gimnazije u Oroslavju i sve obaveze oko škole i plivanja za sada dobro usklađuje.

– Profesori su stvarno super i svi mi izlaze u susret i stvarno mi pomažu da sve stignem i obavim. Najviše truda se ulažem u matematiku, hrvatski i engleski jezik, kada sam na pripremama šalju mi materijale, tako da je sve stvarno super – zaključila je Pavalić.

FOTO: noge socijala

i.belošević/sjever.hr 29.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.