Now Reading:
Najavljen “Advent u Varaždinu”: obilje programa na osam lokacija i dvije jedinstvene atrakcije! Organizatori očekuju rekordan broj posjetitelja
Full Article 4 minutes read

Najavljen “Advent u Varaždinu”: obilje programa na osam lokacija i dvije jedinstvene atrakcije! Organizatori očekuju rekordan broj posjetitelja

Pod motom Grad u kojem priče postaju stvarnost, od 1. prosinca ove, do 7. siječnja iduće godine, održavat će se omiljena i nadaleko poznata manifestacija „Advent u Varaždinu”, a neki već najavljuju da bi ove godine mogao biti srušen lanjski rekord u broju posjetitelja, kada ih je u blagdanskoj priči uživalo više od 150 tisuća.

Lako moguće jer varaždinski Advent, između ostalog, donosi dvije velike jedinstvene atrakcije – nakon dvije godine vraća se panoramski kotač koji od milja nazivamo „varaždinskim ketačem”, a manifestacija ove godine nudi i nešto potpuno novo – nesvakidašnju, neponovljivu, jedinstvenu čaroliju u Čarobnom gradu Djeda Mraza.

Upravo u Čarobnom gradu održana je u ponedjeljak konferencija za novinare na kojoj je najavljeno što nas sve očekuje tijekom Adventa u Varaždinu, a prema onome što smo čuli, bit će uživancije za sve generacije.

Turistička zajednica grada Varaždina, kao organizator adventskih događanja, svake godine pokušava dići ljestvicu malo više, kako bi svim Varaždincima i posjetiteljima ponudili nešto novo, kako bi bili konkurentni, zanimljivi, primamljivi i atraktivni, a ove je godine ljestvica dignuta za nekoliko stepenica, rečeno je.

U Čarobni grad Djeda Mraza upad će biti besplatan!

U Čarobnom gradu Djeda Mraza je pet kućica i to kućicu Bake Mraz, ured Djeda Mraza, ovdje će biti i razne radionice tijekom cijelog Adventa koje će, kao i ulaz u Čarobni grad, biti besplatne. Svoj kutak ovdje je našao i Grinch, tu je i suvenirnica s prigodnim poklonima za Božić te Slatki kutak.

Pripremljeno je više od 130 različitih programa, od kojih će 30 biti glazbenih na Korzu i Stančićevom trgu. Na Korzu ćemo se malo vratiti u prošlost, pa nam prve subote dolazi ABBA Ring, nakon toga Romantics, pa Neki to vole vruće, Pavel, Beatles Real Tribute za sam kraj ovogodišnjeg adventa.

-Nitko neće imati ovakav Grad Djeda Mraza, nitko nema preko tisuću kvadrata ledenih površina, 40 metara tobogana i sve atrakcije na Kapucinskom trgu, imamo panoramski kotač u Gajevoj ulici, prekrasan Advent na Stančiću. Na osam lokacija u gradu će se nešto događati i bit će to advent s dušom kakav samo grad Varaždin može napraviti. Na Adventu će, vjerujte, biti takva gužva kakva je znala biti na Špancirfestu jer ovakav Advent nitko neće imati – rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

smart

Panoramski kotač, Ledena čarolija, adventski kalendar…

Klizalište će i ove godine biti na Kapucinskom trgu, a otvara se 25. studenoga i ostat će otvoreno do 14. siječnja iduće godine. Bit će to punih 50 dana Ledene čarolije koju svake godine posjeti više od 60 tisuća ljudi.

Želite li vidjeti i doživjeti grad u božićnom ruhu iz ptičje perspektive, imat ćete za to priliku jer se panoramski kotač vraća gotovo na istom mjesto na kojem se vrtio i prije dvije godine. Ne sumnjamo da će se u jednoj od najljepših varaždinskih ulica – u Gajevoj, ponovo stvarati gužve i redovi jer i mali i veliki htjet će uživati u nezaboravnom doživljaju.

Kotač je visine 23 metra i ima 18 gondola u koje se mogu smjestiti po četiri osobe, a o tome da je vraćanje ove atrakcije na Advent u Varaždinu „pogodak u sridu” jamačno dovoljno govori brojka iz 2021. godine – na „ketaču” se, naime, tijekom manifestacije vrtjelo više od 15 tisuća posjetitelja.

U raskošnoj i šarenoj blagdanskoj shopping ponudi prepunoj malih i velikih sitnica, poklona i suvenira na Franjevačkom i Trgu slobode moći ćete pronaći od tradicionalnih do modernih proizvoda, a na prozorima elegantne Županijske palače ponovno će osvanuti najveći adventski kalendar.

Budite i vi i ove godine dio blagdanske čarolije i uživajte u gradu u kojem priče postaju stvarnost.

a.kučić/sjever.hr
20.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.