Now Reading:
„Međimurski slatkiši“ održali akciju povodom Svjetskog dana šećerne bolesti – ‘balansirali’ plavim balonima u znak podrške svim oboljelima
Full Article 2 minutes read

„Međimurski slatkiši“ održali akciju povodom Svjetskog dana šećerne bolesti – ‘balansirali’ plavim balonima u znak podrške svim oboljelima

Udruga roditelja djece oboljele od dijabetesa „Međimurski slatkiši“ održali su u subotu, u centru Čakovca, akciju povodom nedavnog Svjetskog dana šećerne bolesti.

U ovoj godini Svjetska zdravstvena organizacija naglasak kampanje usmjerava prema prepoznavanju rizika od razvoja šećerne bolesti tipa 2 kako bi se spriječio ili usporio razvoj komplikacija, kao i važnosti pristupa informacijama i pravodobnom početku liječenja.

„Međimurski slatkiši“ aktivna su udruga koja provodi i projekte financirane iz europskih fondova, a i ova tradicionalna akcija vezana uz Svjetski dan šećerne bolesti usmjerena je senzibilizaciji javnosti na potrebe osoba oboljelih od dijabetesa, osobito djece.

U suradnji s Općinom Nedelišće u sklopu EU projekta “Zdrovje prije sega” Igor Šegović održao je predavanje na temu “Prevencija pretilosti i bolesti”, dok su volonteri Srednje škole Čakovec mjerili šećer i krvni tlak.

Subotnju akciju podržao je i zamjenik župana Međimurske županije Josip Griveckoji je rekao kako nas ovakve akcije podsjećaju na važnost redovitih pregleda i promicanja zdravog načina života kako bismo smanjili rizik od dijabetesa i poboljšali kvalitetu života.

Akcija je završila ‘balansiranjem’ plavim balonima kao podrška svim oboljelim od šećerne bolesti koji obavljaju svakodnevne aktivnosti 24 sata na dan 365 dana u godini, što nije nimalo lako.

FOTO: “Međimurski slatkiši”

Input your search keywords and press Enter.