Now Reading:
Zamjenica župana Petek i gradonačelnik Gregurović na Okruglom stolu “Zagorci u Domovinskom ratu – Oluja – Majka svih bitaka”
Full Article 3 minutes read

Zamjenica župana Petek i gradonačelnik Gregurović na Okruglom stolu “Zagorci u Domovinskom ratu – Oluja – Majka svih bitaka”

U organizaciji udruge HVIDRA Krapina u petak je u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini održan Okrugli stol na temu “Zagorci u Domovinskom ratu – “Oluja – Majka svih bitaka””.

Na okruglom stolu sudjelovali su pukovnik Davor Kiseljak, pripadnik prve gardijske brigade Tigrovi, bojnik Zvonimir Kantolić, predsjednik Udruge 2. gardijske brigade Gromovi KZŽ, pukovnik Žarko Miholić, ratni zapovjednik 103. brigade u operaciji Oluja i Gabrijel Kosalec, predsjednik udruge HVIDR-a Krapina, a prisutni su bili i zamjenica krapinskog-zagorskog župana Jasna Petek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i brigadni general HV-a Stjepan Adanić.

Predsjednik udruge HVIDRA Krapina Gabrijel Kosalec kazao je kako je ovo 4. Okrugli stol na temu “Zagorci u Domovinskom ratu”. Dodao je kako su zadovoljni odazivom jer je dvorana bila puna, a ono što je najbitnije, bila je puna mladih ljudi kako bi mogli prenositi istinu o Domovinskom ratu i da se ona nikada ne zaboravi.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek rekla je kako svim sudionicima tog doba, na bilo koji način, ovi dani teško padaju jer se jako dobro sjećamo svega što se događalo.

-Ono što nam je svima zadaća, a što je tijekom večeri nekoliko puta i ponovljeno, je to da se ovako nešto više nikada ne ponovi, ali i da se ono što se događalo nikada ne zaboravi – dodala je zamjenica Petek.

I gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović je istaknuo kako se i nakon Okruglog stola i nakon paljenja lampiona kod Spomen obilježja svim žrtvama Domovinskog rata, emocije miješaju.

-Želim napomenuti kako su na današnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje bila prisutna i djeca odnosno učenici iz obje naše osnovne škole kako bi naučili i prenosili istinu o Domovinskom ratu, a isto tako i na ovakvom Okruglom stolu. I to je najbitnije i naša zadaća, da se istina nikada ne zaboravi – rekao je gradonačelnik dodavši kako će se, nakon nekoliko otvorenih veteranskih centara u Hrvatskoj, jedan otvoriti i u Krapini.

Brigadni general HV-a Stjepan Adanić naglasio je kako su se Zagorci borili na svim ratištima u Republici Hrvatskoj ali i u Bosni i Hercegovini. I baš zbog toga moramo i pisati knjige, i snimati filmove i puno pričati kako bi se istina o Domovinskom ratu prenosila na druge generacije.

msopek/sjever.hr 18.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.