Now Reading:
U Općini Trnovec Bartolovečki, povodom Dana sjećanja, paljenjem svijeća i polaganjem vijenca odali počast hrvatskim braniteljima
Full Article 1 minutes read

U Općini Trnovec Bartolovečki, povodom Dana sjećanja, paljenjem svijeća i polaganjem vijenca odali počast hrvatskim braniteljima

Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine organizirala obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Uoči Dana sjećanja, u petak 17. studenog, predstavnici trnovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, zajedno s predstavnicima Općine Trnovec Bartolovečki, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su počast svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Tradicionalno odavanje počasti umrlim, stradalim i nestalim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata te žrtvi Vukovara i Škabrnje, upriličeno je kod spomenika poginulim braniteljima. Tom su prilikom ujedno odali i počast palim braniteljima s područja općine – Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku.

Da je Dan sjećanja, osim za Vukovar, važan i za Škabrnju, istaknuo je predsjednik UDVDR-a Trnovec, Josip Šopar.

-Naša udruga broji 75 članova, od toga ih je pedeset vrlo aktivno. Ove godine smo bili na izletu u Škabrnji, a s nama je bila i načelnica Verica Vitković. Skupilo nas se za cijeli autobus. Udruga je aktivna, imamo planove za sljedeću godinu, da nastavimo u istome tonu – rekao je Šopar.

sjever.hr
18.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.