Now Reading:
Paljenjem svijeća i svetom misom u Loboru obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Full Article 2 minutes read

Paljenjem svijeća i svetom misom u Loboru obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Delegacija Općine Lobor na čelu s načelnicom Ljubicom Jembrih, predstavnici braniteljskih udruga i okupljeni građani, u petak, 17. studenoga odali su počast žrtvi grada heroja Vukovara te svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, kao i nedužnim civilima koji su u najkrvavijem događaju u novijoj hrvatskoj povijesti izgubili živote.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, mjesta posebnog pijeteta čija su imena u hrvatsku povijest upisana zlatnim slovima, obilježen je svetom misom u Crkvi svete Ane i paljenjem svijeća kod spomenika dr. Franji Tuđmanu.

Načelnica Ljubica Jembrih rekla je da je 18. studeni datum koji u hrvatskoj povijesti ima posebno značenje.

– S posebnim se pijetetom prisjećamo Grada heroja i svih hrabrih hrvatskih mladića koji su svoje živote položili na oltar domovine. Žrtve koje su podnijeli ne smijemo nikada zaboraviti jer upravo zahvaljujući našim hrvatskim junacima danas imamo slobodu i neovisnost te će zbog toga svaki od njih zauvijek ostati u našim mislima i srcima. Neizmjerno im hvala – istaknula je načelnica Jembrih i dodala da se na taj dan prisjećamo i dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika koji je doprinio u stvaranju samostalne, moderne i neovisne Republike Hrvatske.

sjever.hr
18.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.