Now Reading:
Ispred Županijske bolnice Čakovec u čast palčićima u zrak poletjeli ljubičasti baloni
Full Article 1 minutes read

Ispred Županijske bolnice Čakovec u čast palčićima u zrak poletjeli ljubičasti baloni

Ove su godine, povodom Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, ljubičasti baloni u čast palčićima poletjeli u zrak pred Županijskom bolnicom Čakovec.

Pravo je to mjesto za obilježavanje ovog dana te davanja podrške roditeljima prijevremeno rođene djece, kao i zdravstvenom osoblju koje se za njih bori na Odjelu neonatologije, jer čakovečka Bolnica odavno nosi titulu Prijatelja djece.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava se od 2008. godine na inicijativu Europske zaklade za brigu o novorođenčadi.

Ovaj dan je prilika da se istakne važnost podrške i razumijevanja za roditelje palčića. Borba s emocionalnim izazovima može biti izuzetno teška, stoga je podrška okoline od iznimne važnosti.

I Međimurska županija, koja velikim ulaganjima prati Županijsku bolnicu Čakovec, podržala je obilježavanje kojem su se odazvali roditelji i njihovi već veliki palčići, zdravstveni djelatnici, ravnatelj Županijske bolnice Igor Šegović, voditeljica odjela neonatologije ŽBČ Bernarda Medlobi Vinković, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr
17.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.