Now Reading:
Župan Kolar provjerio kako teku radovi na sanaciji županijske ceste u Pavlovcu Pregradskom – radovi vrijedni više od 118 tisuća eura
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar provjerio kako teku radovi na sanaciji županijske ceste u Pavlovcu Pregradskom – radovi vrijedni više od 118 tisuća eura

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima, intenzivirani su radovi na brojnim prometnicama diljem Krapinsko-zagorske županije.
Radilište na kojem je u tijeku sanacija županijske ceste Ž2217 Sopot (Ž2151) – Marinci- Velika Horvatska (Ž2248) u Pavlovcu Pregradskom u četvrtak je obišao župan Željko Kolar.

U županovom su društvu bili i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec i voditelj Odjela za obavljanje poslova građenja i izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta Krunoslav Krlklec.

U tijeku su radovi na sanaciji kolničkog zastora, a trenutno se radi na sanaciji prometnice u dužini 1320 metara, dakle nešto više od 6600 kvadratnih metara novog asfaltnog zastora, a vrijednost radova iznosi nešto više od 118 tisuća eura.

-Kada završimo tu dionicu, onda smo spojili ovu cestu da imamo potpuno novi kolnički zastor u njezinoj punoj dužini. Izvođač radova je tvrtka Colas Hrvatska, krenuli smo s radovima jučer i danas traju radovi na ugradnji prvog izravnavajućeg sloja. Ukoliko nam vremenske prilike dopuste, sutra i u subotu bi se trebao ugraditi drugi sloj i onda nam još preostaje uređenje bankine i odvodnih jaraka sa strane – rekao je Sirovec.

Župan Kolar je podsjetio da će se ove i sljedeće godine asfaltirati ukupno 52 kilometra županijskih cesta, zahvaljujući programu kreditne linije preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

-Vrlo sam zadovoljan kvalitetom izvedenih radova na dosadašnjim dionicama i uvjeren sam da će tako biti do kraja. Sve su dionice vrlo prometne i ovdje je sigurnost naših sugrađana na prvom mjestu. Kada završimo ovaj ciklus, to će biti više od 110 kilometara nanovo asfaltiranih dionica na županijskim cestama – kazao je župan.

Svjestan je činjenice da potrebe za sanacijom, odnosno asfaltiranjem i dalje postoje, zbog čega će se nakon završetka radova koji su u realizaciji sve pomno analizirati.

-Trebamo vidjeti koje su to još kritične dionice za koje nam s pravom prigovaraju ljudi koji uz njih žive. Napravit ćemo nakon analize jasnu dinamiku izvođenja novih radova i ljudima točno reći kada mogu planirati da će doći na red – istaknuo je Kolar.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je radovi-u-pregradi-kolar007.jpg

Kada je riječ o financiranju, dosad i nije bilo natječaja EU fondova za sanaciju županijskih cesta, a nema ih ni dalje, dodao je.

-Iskoristili smo Fond solidarnosti za sanaciju nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa i sanirali 59,8 kilometara cesta. U programu kreditne linije preko HBOR-a još 52 kilometara, ali mi svake godine iz redovnih sredstava, kroz redovno održavanje radimo na poboljšanju kvalitete naših županijskih cesta. Imamo posebne programe za nogostupe, tu je i sanacija klizišta koja nam na godišnjoj razini uzmu oko 800, 900 tisuća eura jer imamo oko 400 klizišta. Ovdje u blizini imamo klizište koje je 297 tisuća eura i koja će biti gotova do 15. prosinca. Ako smo sada ovdje na 118 tisuća eura 1320 metara, to znači da smo mogli četiri kilometra ceste asfaltirati, da nije bilo ovog klizišta koje sada moramo sanirati – rekao je Kolar.

Dodao je kako se nada da građani razumiju da Županija ima i taj trošak koji ne može ignorirati.

a.kučić/sjever.hr
16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.