Now Reading:
Župan Anđelko Stričak i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački obišli radove na izgradnji kružnog toka u Svetom Petru
Full Article 3 minutes read

Župan Anđelko Stričak i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački obišli radove na izgradnji kružnog toka u Svetom Petru

Više od milijun i 650 tisuća eura uloženo je ove godine u modernizaciju prometnica na ludbreškog području, a kraju se provode radovi na zadnjoj investiciji – izgradnji kružnog toka u naselju Sveti Petar u Općini Mali Bukovec.

Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 300.000 eura, od čega Županijska uprava za ceste sudjeluje s 206.686 eura, a Ministarstvo unutarnjih poslova s 93.300 eura.

Radove su u pratnji načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića i vijećnice Općinskog vijeća Mali Bukovec Ivane Šafarek obišli župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

Župan Stričak naglasio je da u Varaždinskoj županiji nije bilo više investicija i projekata ŽUC-a i Hrvatskih cesta kao ove godine, a sve s ciljem što bolje protočnosti prometa i povećanja sigurnosti za sve sudionike.

– Žitelji Varaždinske županije u ovoj godini zaista su svjedočili i svjedoče nizu investicija vezanih uz modernizaciju prometnica i sanaciju klizišta. Iz dana u dan mijenja se prometna vizura naše županije, a ova investicija u Svetom Petru jedna je od većih na ludbreškom području. Novi kružni tok i sanacija kolnika osim što će podići razinu sigurnosti u prometu, samom mjestu dat će i jedan novi, ljepši izgled – rekao je župan Stričak, zahvalivši se svim žiteljima Varaždinske županije na strpljenju i razumijevanju zbog radova koje se provode u njihovim mjestima, općinama i gradovima.

Veća sigurnost prometa

Načelnik Općine Darko Marković izrazio je veliko zadovoljstvo realizacijom projekta u Svetom Petru.

– Ova dva križanja u Svetom Petru bila su nam najslabija točka u općini. I jedno i drugo križanje bilo je izvedeno izvan standarda, s velikim nagibom, što je bilo poprilično nesigurno i nepregledno za sudionike u prometu. Zahvaljujući ŽUC-u, Varaždinskoj županiji i MUP-ovom programu „Za sigurnost cestovnog prometa“, ova investicija doprinijet će sigurnosti prometa u Općini Mali Bukovec, ali i značajno proljepšati samu vizuru centra naselja Sveti Petar – zaključio je načelnik Marković.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački nabrojao je realizirane projekte na ludbreškom području.

– Ovih dana privodimo kraju radove na kružnom toku u naselju Sveti Petar, čime smo još jedno križanje učinili sigurnijim. Također na području Malog Bukovca asfaltirana je dionica ceste prema Čukovcu, s ulaskom u Čukovec na područje Grada Ludbrega ukupne vrijednosti 414.500 eura. U svibnju ove godine u Općini Sveti Đurd u naselju Hrženica izgrađen je kružni tok. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 165 tisuća eura. Asfaltirali smo i dionicu Poljanec – Luka Ludbreška u vrijednosti 259.000 eura. U planu je izrada i postavljanje svjetlosne signalizacije i semafora kazne u naselju Karlovec, za što će biti izdvojeno 54.000 eura. Obnovljena je i dionica dotrajale ceste u Vinogradima Ludbreškim, vrijednost radova iznosila je 197.000 eura. U Martijancu je odrađeno proširenje spoja županijske ceste na državnu cestu D2 u vrijednosti 62.500 eura te sanacija klizišta u Gornjem Martijancu sa 176.000 eura iz Fonda solidarnosti, dok je u Općini Veliki Bukovec u mjestu Dubovica asfaltiran završni sloj kružnog toka u vrijednosti 24.500 eura – nabrojao je ravnatelj Osonjački.

sjever.hr
16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.