Now Reading:
Završna konferencija projekta“Zdravi, aktivni i online“. Župan Koren: Važno je da svi doprinesemo većoj kvaliteti zdravlja naših građana
Full Article 2 minutes read

Završna konferencija projekta“Zdravi, aktivni i online“. Župan Koren: Važno je da svi doprinesemo većoj kvaliteti zdravlja naših građana

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke održana je završna konferencija projekta „Zdravi, aktivni i online“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.“

Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, projektni partner je Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Okupljenima se prvo obratio župan Darko Koren koji je kazao kako je važno da svi zajedno doprinesemo većoj kvaliteti zdravlja naših građana, a najbolji način liječenja bolesti je njihova prevencija.

-Osnova preventivnih aktivnosti je edukacija, i to od najmlađe dobi i hvala svima koji su u njemu sudjelovali i dali svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Cilj je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti, s naglaskom na promicanje zdravih navika učenika osnovnih škola vezanih uz zdravu prehranu i važnost kretanja, a sve su aktivnosti osmišljene na moderan i inovativan način. Sigurni smo kako će projekt doprinijeti boljoj kvaliteti života školske djece, a ovo je još jedan pokazatelj koliko ulažemo u sektor obrazovanja i koliko nam je on u fokusu interesa i aktivnosti – istaknuo je župan.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla kazala je kako je projekt inovativan i kreativan te kako je omogućio djeci da promišljaju o važnost zdrave prehrane, kretanju i ostalim zdravim navikama.

Projekt se provodio 18 mjeseci, odnosno započeo je 25. svibnja 2022. godine i traje do 25. studenoga 2023. godine. Njegova ukupna vrijednost je gotovo 32 tisuće eura, odnosno 239.299,82 kuna, a toliko je i iznos bespovratnih sredstava.

U projektu je sudjelovalo 467 učenika trećih razreda i 436 učenika petih razreda svih osnovnih škola kojima je osnivač Županija, a koji su osmislili kratke priče na temu zdrave prehrane i kretanja te video uratke.

sjever.hr 16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.