Now Reading:
VIDEO Poznati Varaždinac javio se s Islanda: „Mi smo dobro, ali grada Grindavika više nema”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Poznati Varaždinac javio se s Islanda: „Mi smo dobro, ali grada Grindavika više nema”

Prizori islandskih ispucalih cesta i oštećenih kuća već danima kruže medijima, a kakvo je trenutno stanje na Islandu za sjever.hr ispričao je Varaždinac Luka Jagačić.

Podsjetimo, islandske vlasti evakuirale su stanovnike grada Grindavika, koji je usred mnogih potresa i vulkanskih erupcija uvelike oštećen i prijeti mu erupcija vulkana Fagradalsfjall.

Luka Jagačić, bivši nogometaš Varaždina, živi na Islandu u gradu Keflaviku, u čijem nogometnom klubu trenutno obnaša ulogu sportskog direktora. Kako je rekao za sjever.hr, situacija nije dobra za stanovnike Grindavika.

– Situacija je jako neugodna za stanovnike Grindavika. Oni su nažalost morali napustiti domove i upitno je da li će se vratiti. Ako i neće biti erupcije, dosta je velika vjerojatnost da se neće vraćati jer je grad stvarno jako oštećeni – rekao nam je Jagačić te dodao kako se život van Grindavika odvija sasvim normalno.

– Naravno, ljudi prate što se događa, ali nema neke panike među ljudima. Pomažu ljudima iz Grindavika, nešto slično kao što je bilo kad su bili potresi u Petrinji. Sad se čeka rasplet. Iskreno, svi se nadaju što skorijoj erupciji da prestane ta neizvjesnost – rekao je Jagačić.

Kako je istaknuo, on i njegova obitelj su dobro.

– Sve najnormalnije, kao da se ništa ne događa. Radni dani su sasvim normalni. Naša kuća nije ugrožena, i generalno Keflavik nije ugroženi što se tiče same erupcije i lave. Jedino kako bi moglo na nas utjecati je ako bi lava došla do elektrane, pa bi se moglo dogoditi da ostanemo bez struje na neko vrijeme. Ali sad rade zid oko elektrane i Plave lagune, prevencije radi – ispričao nam je Jagačić.

n.p.bajz/sjever.hr

16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.