Now Reading:
U Čakovcu sudar između automobila i motora, ozlijeđeni motorist i maloljetna putnica
Full Article 2 minutes read

U Čakovcu sudar između automobila i motora, ozlijeđeni motorist i maloljetna putnica

Iz Policijske uprave međimurske priopćili su da se u srijedu u Čakovcu dogodila prometna nesreća zbog oduzimanja prednosti prolaska.

– U srijedu, 15. studenoga 2023. godine, oko 15 sati u Čakovcu, na raskrižju Vukovarske ulice i prilazne ceste ugostiteljskom objektu, 44-godišnja vozačica s područja općine Nedelišće, upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka prilaznom cestom te je dolaskom do raskrižja s Vukovarskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla u raskrižje, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom – navode iz PU međimurske.

Dodaje se da je zbog toga u njezin automobil udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Vukovarskom ulicom upravljao 18-godišnjak s područja općine Strahoninec, a koji je prethodno obavljao obilaženje zaustavljenih vozila ispred sebe po prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera na mjestu gdje je to zabranjeno horizontalnom prometnom signalizacijom.

Nakon udara motocikl se prevrnuo te su na kolnik pali vozač i maloljetna putnica.

Vozač i putnica prevezeni su vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Za vrijeme vožnje na cesti vozač i putnica na motociklu su imali propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

Ovisno o kvalifikacijama ozljeda slijedi daljnji postupak.

foto: PU međimurska
sjever.hr
16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.