Now Reading:
EVO ŠTO VAS SVE OČEKUJE: “Adventska čarolija u Prelogu” nudi bogat program!
Full Article 3 minutes read

EVO ŠTO VAS SVE OČEKUJE: “Adventska čarolija u Prelogu” nudi bogat program!

Božićno vrijeme je pred vratima, a Prelog za sve svoje građanke i građane, kao i za sve posjetitelje nudi brojna događanja koja vas očekuju ove godine u prosincu u Prelogu. Na održanoj konferenciji za novinare predstavljen je sadržaj ovogodišnjeg adventskog programa.

Program započinje 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće. Već nekoliko godina unazad vjernici Župe sv. Jakoba pale svijeće na adventskom vijencu na Trgu svetog Jakoba. Program se sastoji od molitve, pjesme i meditacije, a svijeće će svake subote, u večernjim satima, paliti predstavnici Grada Preloga i Župnog pastoralnog vijeća Župe sv. Jakoba.

U utorak, 5. prosinca, organizira se doček Sv. Nikole i podjela darova za djecu. Od 14 sati Sveti Nikola proći će kočijom Prelogom, a u crkvu stiže s vrećom punom darova u 16 sati!

Ime Preloga prvi se put u pisanom obliku spominje 1264. godine, u povelji bana Rolanda od Ratolda. U spomen na to prvo spominjanje imena, Preložani svake godine 6. prosinca obilježavaju Dan grada, što je i ove godine dio adventskog programa Preloga.

Ovogodišnja “Adventska čarolija u Prelogu” po novome nudi dva Božićna sajma koja će se održati na Trgu Slobode u Prelogu ispred Doma kulture, 15. i 16. prosinca 2023. godine (petak i subota) od 16.00 do 20.00 sati. Sajam će se održati na prekrasno ukrašenom trgu i svakako će biti mamac za sve posjetitelje i građane.

Već tradicionalno građani Preloga i njihovi gosti, u Novu će 2024. godinu ući zajedničkim dočekom na Trgu slobode ispred Doma kulture u Prelogu. Za dobru feštu pobrinut će ove godine Dobre vibracije, a uz šampanjac i čestitke gradonačelnika Ljubomira Kolareka, očekuje vas i tradicionalni vatromet.

Osim navedenog, održat će se brojni božićni koncerti, izložbe, predstave, priredbe, “Bajkaonica” koja će se održati svake subote i brojna druga događanja.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek vjeruje kako će ovogodišnja “Adventska čarolija u Prelogu” biti posebna.

-Adventska čarolija u Prelogu 2023. će biti doživljaj za sve uzraste i goste našeg grada. Kao gradonačelnik sam uvijek sklon inovacijama i ja ću ovu Adventsku čaroliju usporediti s festivalom balona koje je i prošle, a i ove godine bila jedna nova priča koja će iz godine u godinu biti još ljepša – rekao je Kolarek.

Direktorica Turističke zajednica Grada Preloga Petra Bobić istaknula je kako TZ zaista puno radi, uz pomoć Grada Preloga.

-Ove smo godine prijavili projekt Turističke manifestacije grada Preloga, kao faktor podizanja konkurentnosti destinacije. Prijavili smo četiri manifestacije, a to su Sajam cvijeća, Utrka Fletni i stekli, Dani dravske ribe i Adventska čarolija u Prelogu. Dobili smo sredstva od Hrvatske turističke zajednice koja je prepoznala važnost takvih manifestacija koje utječu na društveni život našeg grada – izjavila je Bobić.

mdjak/sjever.hr
16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.