Now Reading:
Asfaltirana županijska cesta u Proseniku koja spaja Tuhelj i Desinić, obišao je župan Kolar: Sigurnost i kvaliteta prometnica nam je jedan od prioriteta
Full Article 2 minutes read

Asfaltirana županijska cesta u Proseniku koja spaja Tuhelj i Desinić, obišao je župan Kolar: Sigurnost i kvaliteta prometnica nam je jedan od prioriteta

Županijska uprava za ceste Krapinsko-zagorske županije provodi veliki investicijski ciklus asfaltiranja županijskih i lokalnih cesta. U srijedu su krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec i načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja obišli nedavno asfaltiranu županijsku cestu Ž2248 Desinić – Velika Horvatska – Tuhelj – D205 u naselju Prosenik na području općine Tuhelj.

Cesta povezuje središte općine Tuhelj s granicom općine Desinić i ide dalje prema Pregradi. Stjepan Sirovec tom je prilikom rekao kako su krajem prošle godine pokrenuli kreditni ciklus putem Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a ove godine su nakon završetka Fonda solidarnosti proveli postupak ugovaranja radova te u ovim jesenskim mjesecima krenuli u realizaciju.

Ova je dionica ukupne dužine 1 kilometar, prosječne širine 6 metara, dakle nešto više od 6 tisuća kvadratnih metara novog asfaltnog zastora. Na toj je dionici došlo do propadanja gornjeg ustroja, znači kolničkog zastora, stoga smo to morali sanirati, a radove je izvela tvrtka Colas. Kroz nekoliko dana slijedi nam uređenje bankina i odvodnih jaraka uz cestu – istaknuo je Sirovec i dodao kako je ukupna vrijednost radova nešto više od 106 tisuća eura.

Župan Željko Kolar je kazao kako je ovo vrlo prometna cesta jer velik broj turista iz Tuheljskih Toplica ide prema Velikom Taboru.

 -Sigurnost i kvaliteta prometnica nam je jedan od prioriteta u ovoj i sljedećoj godini, strojeve smo iz Tuhlja preselili na područje grada Pregrade i općine Desinić, a sljedeći tjedan se prebacujemo na područje grada Klanjca. Ove godine nam još ostaje ona dionica u Andraševcu gdje se radila aglomeracija, naravno ako nam to vremenski uvjeti dopuste. U proljeće ćemo onda nastaviti taj investicijski ciklus po cijelom Zagorju. Izvodit ćemo radove na svim županijskim cestama, na području svih gradova i općina na području Krapinsko-zagorske županije i svaka dionica je dogovorena s gradonačelnicima ili načelnicima – zaključio je Kolar.

Načelnik Tuheljskih Toplica Mladen Hercigonja zadovoljan je ulaganjima Županijskih cesta na području općine.

-Ovaj dio prometnice je bio jako oštećen i sigurno će ovim novim asfaltom sigurnost prometa biti povećana. Na proljeće je planirana i obnova prometnice u Tuheljskim Toplicama što je isto jako značajno i to smo u suradnji sa Županijskim cestama dogovorili – naglasio je Hercigonja.

i.belošević/sjever.hr 16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.