Now Reading:
U Čakovcu osnovnoškolci učili kako se zaštititi prilikom potresa, poplava i erozija
Full Article 1 minutes read

U Čakovcu osnovnoškolci učili kako se zaštititi prilikom potresa, poplava i erozija

Na čakovečkom Trgu Republike je u utorak, 14. studenoga, u sklopu kampanje nazvane „Usvojimo znanja da šteta bude manja”, održana edukativna manifestacija namijenjena djeci osnovnoškolske dobi te njihovim roditeljima, čiji je cilj usvajanje modela koji mogu pomoći u zaštiti života tijekom velikih nepogoda.

Ova kampanja odgovor je organizatora, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, te Ravnateljstva civilne zaštite i Službe civilne zaštite Čakovec na sve češće nepredvidive prirodne događaje koji mogu uzrokovati stradavanje uz velike materijalne štete.

Na Trgu Republike stoga su inscenirane različite situacije, poput potresa, poplava ili erozija, kojima se djecu na njima prihvatljiv način učilo o pravilnim postupcima koji mogu spasiti život.

Manifestacija u Čakovcu dio je projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa”, financiranog sredstvima Europske unije, kojeg Ravnateljstvo civilne zaštite provodi s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Edukativnoj manifestaciji prisustvovao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske župane Josip Grivec, istaknuvši da je riječ o programu koji će pridonijeti osvješćivanju potencijalnih opasnosti koje vrebaju i na našem području te educirati najmlađe o ključnim postupcima koji mogu biti spasonosni i u najgorim scenarijima.

sjever.hr
15.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.