Now Reading:
Pojavio se nalaz s podatkom alkohola u krvi Banožića. Hitno treba utvrditi je li istinit!
Full Article 2 minutes read

Pojavio se nalaz s podatkom alkohola u krvi Banožića. Hitno treba utvrditi je li istinit!

Iz vinkovačke bolnice 24sata.hr dobili su navodni nalaz vađenja krvi na kojem piše da je Banožić imao 0.21 promil alkohola! Oni su objavili kako je Mario Banožić otprilike pola sata nakon nesreće ipak imao alkohola u krvi, ali je u utorak DORH tvrdio suprotno.

Autentičnost ovog nalaza koji prenose i drugi mediji još nije potvrđena, no DORH i policija morali bi to učiniti u najkraćem roku, jer ti podaci, ako su istiniti  upućuju na kriminalno i skandalozno manipuliranje i prikrivanje odgovornosti bivšeg ministra.

Podsjećamo, u utorak je DORH objavio kako u nalazima nema prisutnosti alkohola i droga. 

Sumnje oko čitave istrage pobuđuju i mnogi drugi detalji. Čim su novinari došli na mjesto nesreće, zapitali su se zašto očevid vodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva iz Vukovara, a ne općinski državni odvjetnik.

Na pitanje zašto je ona vodila očevid, a ne netko iz Općinskog DO-a, odvjetnica Biljana Luburić rekla je kako ŽDO radi očevida prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, kad se sumnja da je počinitelj bio pod utjecajem alkohola ili opijata. Banožić je, kako se moglo čuti iz više izvora neposredno nakon nesreće, noć proveo na martinjskoj fešti.

Analizom očevida nesreće može se uočiti još nekoliko velikih propusta koje je učinila PU vukovarsko-srijemska. Naime, iako je riječ o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je život izgubila jedna osoba, a druga zadobila teške ozljede, iznimno prometna cesta na kojoj se to dogodilo bila je u prometu još sljedeća dva sata.

FOTO: Arhiva

sjever.hr/24sata.hr 15.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.