Now Reading:
Vlasnici doma za starije prevarili dvije starice i oštetili ih za više tisuća eura, u tijeku je istraga
Full Article 2 minutes read

Vlasnici doma za starije prevarili dvije starice i oštetili ih za više tisuća eura, u tijeku je istraga

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su kaznenu prijavu 94-godišnjakinje i 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Naime, 94-godišnjakinja je od 2015. godine pa do travnja 2021. godine bila korisnica jednog doma za starije i nemoćne osobe.

– Vlasnici doma za starije su 94-godišnjakinju tražili da im svoja novčana sredstva i ušteđevinu preda na čuvanje, obavezujući se da će tim novcem podmirivati njezin smještaj, brinuti se o njoj, posjećivati je, u slučaju smrti obaviti njezin ukop i da će tim novcem podmirivati njezin smještaj u novome domu – navode iz PU varaždinske.

Pošto je u međuvremenu dom zatvoren i ona je pronašla novi smještaj, isti nijednom nisu izvršili uplatu njezina smještaja niti je posjetili, obećavajući joj da će je doći posjetiti i vratiti joj preostali dio novca.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura.

Varaždinska policija javila je da je prevarena još jedna umirovljenica (69). Ona je do travnja 2021. godine bila korisnica jednog doma za starije i nemoćne osobe.

Vlasnici istog su 69-godišnjakinju nagovorili da im posudi razne novčane iznose i da podigne kredit na svoje ime pravdajući se novčanim poteškoćama te su joj novac obećali vratiti prilikom njezinog odlaska iz njihovog doma.

Pošto joj od dana kad im je dala novac pa do podnošenja prijave nisu vratili novac, smatra da je prevarena. Materijalna šteta procjenjuje se također na više tisuća eura.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje na utvrđivanju svih okolnosti ovih kaznenih djela.

foto: ilustracija
sjever.hr
14.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.