Now Reading:
Općina Cestica: Održana je zajednička hrvatsko-slovenska vatrogasna vježba
Full Article 2 minutes read

Općina Cestica: Održana je zajednička hrvatsko-slovenska vatrogasna vježba

Već tradicionalnu vatrogasnu vježbu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava iz općine Cestica i Prostovoljnog gasilskog društva Zavrč, iz istoimene susjedne slovenske općine održana je po 19. puta.

Vježbu su zajedno osmislili zapovjednici, Milenko Biškup iz DVD-a Lovrečan Dubrava i Peter Kelc, iz PGD-a Zavrč, a u vježbi gašenju požara i spašavanju imovne na objektu pilane Friščić u Dubravi Križovljanskoj sudjelovali su vatrogasci obaju društava, s dva navalna i dva kombi vozila.

Na kraju održane vježbe izvještaj o njenoj realizaciji podnio je zapovjednik DVD-a Loverčan Dubrava Milenko Biškup, a uime Vatrogasne zajednice općine Cestica čestitku na 19. održanoj vježbi uputio je Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica.

Uime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije čestitku je uputio Ivan Putarek, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika, a uime slovenske Vatrogasne zajednice Markovi – Cirkulane – Zavrč čestitao je Franc Prelog. Čestitki vatrogascima na odrađenoj vježbi uputio je i župan općine Zavrč Slavko Pravdić, a zadovoljstvo zajednički odrađenom vježbom i radom vatrogasnih društava u gašenju požara, angažiranju vatrogasaca na pomoći i spašavanju ljudi i imovine iskazao je i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj.

Uz zadovoljstvo odrađenom vježbom, Franc Težak, predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava podsjetio je da su u formiranju PGD-a Zavrč 1941. godine sudjelovale i osobe s područja djelovanja današnjeg DVD-a Lovrečan Dubrava. Zahvalu obitelji Friščić na ustupljenom prostoru za održavanje vježbe i zapovjednicima koji su istu osmislili i svim vatrogascima na njenoj realizaciji uputio je Anton Bratuša, predsjednik PGD-a Zavrč, a potom je sve vatrogasce i goste pozvao na zajedničko druženje u prostorije PGD-a Zavrč.

Međunarodnoj vatrogasnoj vježbi u Dubravi Križovljanskoj bili su prisutni i brojni mještani, a bili su prisutni i članovi PGD-a Cirkulane, na čelu s predsjednikom Kristijanom Kokot.

Uz zapovjednika Milenka Biškupa u vježbi su s hrvatske strane sudjelovali: Verica Oreški, Mario i Martin Borak, Antonio, Bojan i Zvezdan Korotaj, Kruno, Miro i Mladen Mikec, i Mladen Kumek, a od vatrogasaca iz Slovenije bili su: Sonja i Martin Fostnarič, Jožef Juršek, Borut Kelc, David Kokot, Žan Skok, Peter Borak, Kevin Kokot, Matej Belšak i Ivan Kokot.

U vježbi spašavanja i gašenja požara sudjelovali su i mladi članovi vatrogasnih društava, Matej Kokot (14) iz PGD-a Zavrč i jedanaestogodišnjaci, Jakov Mikec i Filip Vnuk iz DVD-a Lovrečan Dubrava.

foto: cestica.hr
sjever.hr/cestica.hr
14.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.