Now Reading:
Održana izvještajna skupština HSU-a Krapinsko zagorske županije, Kolar istaknuo kako imaju odličnu suradnju sa Županijom
Full Article 2 minutes read

Održana izvještajna skupština HSU-a Krapinsko zagorske županije, Kolar istaknuo kako imaju odličnu suradnju sa Županijom

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika u utorak je u Mariji Bistrici održala svoju godišnju izvještajnu skupštinu.

Među gostima na skupštini bio je i župan Željko Kolar, koji je istaknuo uspješnu suradnju i sinergiju sa županijskom podružnicom Hrvatske stranke umirovljenika, odnosno članovima stranke koji su članovi Županijske skupštine.

Imamo solidnu većinu u Županijskoj skupštini, a proračun donosimo i s više glasova nego što ima naša vladajuća koalicija, u kojoj su uz SDP i HSU još HSS i Reformisti. Prije svake sjednice Skupštine imamo koordinacije, zajednički donosimo planove i programe i vjerujem da se vidi ono što smo napravili – rekao je župan Kolar te naglasio kako se slušaju i uvažavaju prijedlozi HSU-a.

– U ovoj smo godini povećali sredstva za rad Matice umirovljenika s 400 tisuća kuna na 440 tisuća kuna. Sljedeće godine osiguran je taj iznos sredstava kao početni, a rebalansom ćemo ga podići na 500 tisuća kuna. Na inicijativu Savjeta za umirovljenike i osobe treće životne dobi raspisali smo javni poziv za udruge u području skrbi za umirovljenike i starije osobe u Krapinsko-zagorskoj županiji za 2023. godinu kako bismo vas digitalno opremili, a svake godine ćemo raditi jedan natječaj koji će biti isključivo za Maticu umirovljenika KZŽ, odnosno urede udruga umirovljenika sukladno potrebama i prioritetima koje umirovljenici imaju – poručio je župan Kolar.

Izvješće o radu u Županijskoj skupštini dao je predsjednik ŽO HSU Željko Čleković, koje je jednoglasno prihvaćeno, kao i izvješće Nadzornog odbora.

Sjednicu je vodilo radno predsjedništvo na čelu sa Stjepanom Muhekom, okupljene su pozdravili i glasnogovornik Hrvatske stranke umirovljenika Žarko Delač te predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Vladimir Crnec, a na skupštini je bio i bivši predsjednik Županijske organizacije HSU-a KZŽ Josip Kovačić, koji je na ovoj dužnosti proveo puna tri mandata.

sjever.hr

14.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.