Now Reading:
Najbolji mladi badmintonaši iz Hrvatske u Čakovcu! Održano je Prvenstvo Hrvatske
Full Article 3 minutes read

Najbolji mladi badmintonaši iz Hrvatske u Čakovcu! Održano je Prvenstvo Hrvatske

U dvorani II. osnovne škole Čakovec, u odličnoj organizaciji Badmintonskog kluba “Međimurja“ Čakovec, održano je Prvenstvo Hrvatske 2023. za poletarce U-11 i juniore U-19.

Pritom su domaći predstavnici zabilježili odličan nastup, poletarci su osvojili 4 medalje, srebro i 3 brončane, Hana Trstenjak brončana je pojedinačno i srebrna u paru s Korinom Mesarić. Juniorke, sestre Vanja i Nela Novak osvojile su pak brončanu medalju u paru.

Na PH 2023. nastupilo je 21 poletarka i poletarac iz 7 klubova Hrvatske, 29 juniorki i juniora iz 7 klubova Hrvatske, a među njima uspješno ekipa poletaraca i juniora čakovečkog kluba pod vodstvom glavnog trenera Danijela Zadravca i trenera Tomislava Grubića. Vrhovna sutkinja bila je Ivanka Pokorni iz Zagreba, voditelj natjecanja domaći Filip Mikolaj, a suci: Filip Bel, Luka Grubić i Ivan Grubić iz Čakovca.

PH 2023. za poletarce i juniore svečano je otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

U konkurenciji poletaraca U-11 naslov i zlatnu medalju osvojio je Tomo Vučica (ZM). Plasman BK Međimurje: Patrik Martinjak ispao u ¼, a Jura Blažević Pavić, Vigo Sanjković i Vilim Đuran ispali u 1/8.

U konkurenciji poletarki U-11 naslov i zlatnu medalju osvojila je Tia Rakovčan (UBK Bjelovar), a igračica BK Međimurje Hana Trstenjak osvojila je brončanu medalju. Plasman ostalih igračica Međimurja: Korina Mesarić i Lucija Jović ispale su u ¼, a Ana Katarina Lesjak u 1/8.

U konkurenciji parova poletaraca U-11 naslov i zlatnu medalju osvojio je par Filip Imenjak / Toma Vučica (ZM ), par BK Međimurja Vigo Sanjković / Vilim Đuran osvojio je brončanu medalju, dok je drugi domaći par Jura Blažević Pavić / Patrik Martinjak ispao u ¼.

U konkurenciji parova poletarki U-11 naslov i zlatnu medalju osvojio je par Lara Čaloš / Tia Rakovčan (OSUBK) pobjedivši u finalu domaći par Korina Mesarić / Hana Trstenjak s 2:0, koje su tako osvojile srebrnu medalju. Drugi čakovečki par Lucija Jović / Ana Katarina Lesjak osvojile su brončanu medalju.

U konkurenciji juniora U-19 naslov i zlatnu medalju osvojio je Hrvoje Mavriček (MZ). Plasman BK Međimurje: Filip Jambrošić, Matija Hrustek, Vito Panić i Noa Šipoš ispali su u 1/8.

U konkurenciji juniorki U-19 prvakinja je postala Jelena Buchberger (VG). Domaća predstavnica Vanja Novak ispala je u ¼.

U konkurenciji parova juniora U-19 prvaci su postali par Hrvoje Mavriček / Vito Radovanović ( MZ ). Plasman parova BK Međimurje: Vito Panić / Noa Šipoš i Filip Jambrošić / Matija Hrustek ispali su u ¼.

U konkurenciji parova juniorki U-19 prvakinje su Ana Pranić i Sara Šulc (MZ). Sestre Vanja i Nela Novak iz BK Međimurje osvojile su brončanu medalju.

U konkurenciji mješovitih parova juniora U-19 naslov prvaka osvojio je par Hrvoje Mavriček / Ana Pranić (MZ). Par BK Međimurje Noa Šipoš / Vanja Novak ispao je u ¼.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
14.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.