Now Reading:
Banožić je imao 0,21 promil alkohola u krvi. Noć prije bio je dugo na druženju
Full Article 2 minutes read

Banožić je imao 0,21 promil alkohola u krvi. Noć prije bio je dugo na druženju

Bivši ministar obrane Mario Banožić, pokazali su rezultati vađenja krvi u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, imao je 0.21 promila alkohola.

Telegram je, piše novinar Drago Hedl, dobio na uvid nalaz krvi koja je bivšem ministru izvađena pola sata nakon nesreće, u bolnici u Vinkovcima.

Uzorak krvi izvađen je u 6:47 sati, u subotu 11. studenoga, dakle 32 minute nakon nesreće, odnosno vremena koje je u službenom priopćenju navela PU vukovarsko-srijemska. Policija je dojavu o nesreći zaprimila u 6:15 sati.

Prema Telegramovim izvorima, uzorci krvi i urina koji su poslani u Centar za forenzična istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić” nisu oni koju su uzeti i Vinkovcima, već u KBC Osijek, kamo je Banožić prebačen nekoliko sati kasnije. Što onda čini upitnim vjerodostojnost nalaza s obzirom na protok vremena, piše Telegram.

Njihov izvor kaže da je Banožić prije kobnog jutra bio na druženju koje je potrajalo do kasno u noć te da je samo nekoliko sati nakon toga, rano ujutro u subotu, krenuo u lov u Kunjevce. Kad se umoru i neispavanosti doda i utvrđena količina alkohola, te vožnja po magli, jasno je da je to ubitačna kombinacija, koja je uzrokovala tragičan ishod.

Također neslužbeno, Telegram doznaje da ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija Goran Šarić u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom. Kamion kojeg je pretjecao Banožić, kaže isti izvor, vozio je 78 kilometara na sat, što znači da je brzina pretjecanja bila veća.

fot: morh.hr (obrađena)
sjever.hr/telegram.hr
14.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.