Now Reading:
OVO JE ŽELJKO! Obitelj od države dobiva novac da brine o njemu, a on spava na ulici
Full Article 2 minutes read

OVO JE ŽELJKO! Obitelj od države dobiva novac da brine o njemu, a on spava na ulici

Posljednjih tjedana Hrvatsku je potresao slučaj Željka V., 43-godišnje osobe s invaliditetom iz Belog Manastira, čije su fotografije kako spava na ulici, pokriven tek tankom jaknom ili kartonskom kutijom, kružile društvenim mrežama.

Kako Telegram piše, obitelj 43-godišnjeg Željka od države uredno prima novac da o njemu skrbi, no to evidentno ne čine.

Osobe iz bliskog obiteljskog kruga za Telegram tvrde kako su u više navrata nadležnim institucijama prijavljivali da Željkovi majka i očuh, iako su mu zakonski skrbnici i za to su plaćeni, o njemu uopće ne brinu. No nitko na njihove prijave nije reagirao.

-Željko V. i njegova obitelj dugogodišnji su korisnici područnog ureda Beli Manastir i ostvaruju sve novčane naknade, za koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete – rekli su za Telegram iz Središnje službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a iznos koji mjesečno obitelj dobiva je oko 460 eura.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob kaže da se u više navrata obraćao Područnom uredu za socijalni rad u čemu se aktivno uključivala i Policijska postaja Beli Manastir. Iz policije su pak kratko rekli kako su postupali u Željkovom slučaju i da su o svemu obavijestili Područni ured, te dodaju da će provesti kriminalističko istraživanje.

foto: Facebook Baranja pod povećalom
sjever.hr/telegram.hr

Input your search keywords and press Enter.