Now Reading:
Okrugli stol “Žene i politika” sutra u Zlatar Bistrici
Full Article 2 minutes read

Okrugli stol “Žene i politika” sutra u Zlatar Bistrici

Okrugli stol “Žene i politika” održat će se u utorak, 14. studenog u Uredu načelnice Zlatar Bistrice s početkom u 17 sati.

Prilika je to za osnaživanje žena da se uključe u politiku kao i mogućnost razmjene mišljenja među kolegicama raznih političkih opcija. Okrugli stol „Žene i politika” u Zlatar Bistrici treće je ovogodišnje okupljanje žena s ciljem povećanja vidljivosti žena koje se bave politikom, motiviranja žena da participiraju na najvišim razinama vlasti, a također jedan od ciljeva je jačanje ravnopravnosti spolova i širenje svijesti o jednakim mogućnostima.

Sudionice u raspravi biti će: Marija Vrban, SDP, članica vijeća Stubičkih Toplica; Gordana Vurnek, nezavisna; Maja Vukina Bogović, SDP, članica Skupštine KZŽ; Ksenija Krivec Jurak, nezavisna, supredsjednica stranke Akcija za promjene; Đurđa Mohač, HSU, članica Skupštine KZŽ; Nataša Krajačić, HDZ, predsjednica OO HDZ-a; Vesna Jelić, HNS, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Krapinsko-zagorske županije; Martina Jantol Županić, nezavisna i Snježana Romić SDP, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ.

Tijekom kokruglog stola pokušat ćemo odgovoriti na razna pitanja: Može li se govoriti o politici a da nema aktivnog sudjelovanja žena ako želimo opće dobro? Da li je participacija žena na izbornim listama i garancija ravnopravne participacije žena kod donošenja političkih odluka? Kako osnažiti žene da budu proaktivnije u svome djelovanju? Zašto se žene teže odlučuju politički aktivirati? Naravno tu že se čuti i pozitivni primjeri žena koje su uspjele i još uvijek aktivno politički djeluju.

Vjerujemo da zajedno možemo postići da se kotač ravnopravnosti u participiranju žena u politici i visokim razinama vlasti u RH kreće u željenom smjeru, iako smo svjesne da će to trajati još dugi niz godina. Vidimo se sutra (utorak), 14. studenog u 17,00 sati u Zlatar Bistrici.

sjever.hr/zip.com.hr 13.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.