Now Reading:
Novi opasan trend među mladima, izaziva ovisnost, moguća i smrt!
Full Article 2 minutes read

Novi opasan trend među mladima, izaziva ovisnost, moguća i smrt!

Ovaj proizvod konzumiraju profesionalni nogometaši, košarkaši, atletičari, svjetski poznate zvijezde, piše Jutarnji list. Ovo je novi trend kod mlađe populacije u kojoj broj ovisnika rapidno raste.

Riječ je o snusu ili nikotinskoj vrećici koja je postala hit među mladim sportašima.

Snus se može kupiti na kioscima i tobbacco shopovima bez legitimiranja, rekla je za Novu TV Alenka Pavleković, prenosi Jutarnji.

Jedna kutija snusa sadrži 60 miligrama nikotina, što odgovara količini nikotina iz tri kutije cigareta. Djeca to uzimaju jer vide da isto rade uzori im i to objavljuju na društvenim mrežama.

Zabrinjavajućem trendu vlastitim je očima svjedočio i jedan nogometni trener.

-Ja kod njih vidim da su u jednom trenutku poletni i energični, a onda kad prestane djelovat, onda ih spušta i budu kao grogi boksači usporeni i vidite da nešto nije normalno. Želim apelirati na roditelje da guglaju, da se educiraju i da to nije bezazleno kako na prvu ruku zvuči – rekao je Tihomir Beslać, nogometni trener mlađih uzrasta.

Ovisnost se razvija vrlo brzo, a posljedice mogu biti strašne. Zadrži li se smjesa u ustima dulje od pet minuta, trovanje je zajamčeno, a u slučaju gutanja moguć je i smrtni ishod.

foto: arhiva
sjever.hr/jutarnji.hr/dnevnik.hr
13.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.