Now Reading:
Na Zrinskom trgu u Koprivnici održana prezentacija edukacijskih modela simulacije prirodnih katastrofa – poplave, potresi i erozije tla
Full Article 2 minutes read

Na Zrinskom trgu u Koprivnici održana prezentacija edukacijskih modela simulacije prirodnih katastrofa – poplave, potresi i erozije tla

Na Zrinskom trgu u Koprivnici u ponedjeljak je održana prezentacija edukacijskih modela simulacije prirodnih katastrofa – poplave, potresa i erozije tla, a događanju su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Prezentaciju je organizirala Služba civilne zaštite Koprivnica uz podršku županijskog Stožera u sklopu projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“ kojeg provodi Ravnateljstvo civilne zaštite RH u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Podršku je pružila i Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Kao što je pojasnio voditelj Službe Miroslav Blažotić, prezentacija je bila namijenjena građanima, a posebno djeci kako bi se educirali o kriznim situacijama te naučili kako se treba tijekom njih ponašati. Nedavni događaji u Hrvatskoj, potresi, orkanski udari bure te poplave koje su pogodile i Koprivničko-križevačku županiju, kao i sve učestaliji šumski požari, ukazuju na nedostatke reaktivnog djelovanja te naglašavaju potrebu za smanjenjem rizika od katastrofa kroz odgovorno planiranje, odnosno prepoznavanje smanjenja rizika od katastrofa kao važne sastavnice održivog razvoja.

U prezentacijama su sudjelovali učenici i nastavnici koprivničkih osnovnih škola – OŠ Đuro Ester, OŠ Braće Radić i OŠ A. N. Gostovinski koji su se upoznali s prijetnjama i neočekivanim situacijama te naučili kako doprinijeti smanjenju rizika od katastrofa.

foto: kckzz.hr

sjever.hr/kckzz.hr 13.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.