Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija objavila Javni poziv za sufinanciranje izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće
Full Article 1 minutes read

Krapinsko-zagorska županija objavila Javni poziv za sufinanciranje izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće

Krapinsko-zagorska županija objavila je Javni poziv za sufinanciranje izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće na području Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu.

Ukupno raspoloživa sredstva iznose 13.200 eura, odnosno 99.455,40 kuna. Javni poziv je otvoren do 15. prosinca 2023. godine ili do iskorištenja osiguranih sredstava.

– Na poziv se mogu javiti fizičke osobe s prebivalištem na području naše županije. Financirat će se troškova izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće nastalih nakon 1. siječnja 2023. godine, što se treba dokazati podacima s izdanog računa. Sredstva će se dodjeljivati u iznosu do 100 posto troškove izrade po korisniku, ali ne više od 332 eura, odnosno kuna 2.401,45 kuna – pojašnjava župan Željko Kolar te ističe da su energetski certifikat i izvješće o energetskom pregledu dokumenti koji daju čitav niz korisnih informacija o energetskoj učinkovitosti pojedine nekretnine te osnovni koraci u pokretanju projekata njihovih energetskih obnova.

Potrebni obrasci i sve dodatne informacije nalaze se na web stranici Krapinsko-zagorske županije.

foto: ilustracija
sjever.hr
13.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.