Now Reading:
Jedina u Hrvatskoj: U Međimurskoj županiji nijedna općina i grad nemaju prirez – ovo su i druge dobre dobre prakse kojima se ističe
Full Article 2 minutes read

Jedina u Hrvatskoj: U Međimurskoj županiji nijedna općina i grad nemaju prirez – ovo su i druge dobre dobre prakse kojima se ističe

Nekoliko je županija u Hrvatskoj koje imaju mjere i projekte po kojima su jedinstvene, a imaju i jedinstvene dobre prakse. Među njima je i Međimurska županija, objavio je portal Župan.hr.

Naime, Međimurska županija još uvijek je jedina u Hrvatskoj u kojoj se niz godina uspješno provodi projekt integracije djece s poteškoćama u razvoju te jedina županija u našoj zemlji koja osigurava sredstva za rad asistenta i u vrtićima. Projekt integracije djece s teškoćama u razvoju u predškolske ustanove provodi se od listopada 2015. godine i obuhvaća zapošljavanje, edukaciju i koordinaciju asistenata u vrtićima.

Međimurje je i jedina županija u Hrvatskoj u kojoj nijedna općina i grad nemaju prirez, a koji se novom poreznom reformom svima ukida sljedeće godine, donosi Župan.hr.

Usto, Međimurje je prva Green Destination regija u Hrvatskoj i među samo četiri na svijetu.

-Kada je Međimurje dobilo certifikat Green Destination regije, naglasio sam da je nama to priznanje sredstvo, a ne cilj. Do rezultata smo došli objedinjujući sve segmente – od gospodarstva, kulture i povijesti, prirodnih blaga, poljoprivrede do samog turizma – te promišljenim formiranjem strategija – rekao je svojevremeno župan Matija Posavec.

sjever.hr/zupan.hr
13.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.