Now Reading:
Projekt „Bistričko blago“: Djeca u DV „Pušlek“ izrađivala drvene dječje igračke i licitare  
Full Article 1 minutes read

Projekt „Bistričko blago“: Djeca u DV „Pušlek“ izrađivala drvene dječje igračke i licitare  

Turistička zajednica Općine Marija Bistrica osmislila je i provela projekt “Bistričko blago – radionice izrade drvenih dječjih igračaka i licitara”.

Projekt je sufinancirala Krapinsko – zagorska županija kroz Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi  Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu – djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom. Uvidjevši potrebu, ali i obvezu, s jedne strane očuvanja tradicije i kulturnog naslijeđa te s druge strane osiguranja dodatnog sadržaja za djecu Dječjeg vrtića „Pušlek“, Turistička zajednica odlučila je u suradnji s lokalnim majstorima prezentirati i promovirati lokalnu kulturnu baštinu te očuvanje tradicije i kulturnog naslijeđa kroz edukativne radionice.

Cilj provedbe projekta jest jačanje destinacijskog identiteta stvaranjem nove atrakcijske osnove kroz edukaciju najmlađih članova jedinice lokalne samouprave koja je temelj za očuvanje i promicanje nematerijalne kulturne baštine na području Marije Bistrice. Odgojnim skupinama “Maslačci” i “Jaglaci” DV „Pušlek“ održane su edukativne radionice izrade bistričkih licitara lokalne majstorice Brankice Šćuric. Djeci su u sklopu projekta ujedno podijeljene i edukativne bojanke “Bistričko blago- drvene dječje igračke i licitari”.

FOTO: RMB

sjever.hr 12.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.