Now Reading:
Veselo i edukativno na drugom danu 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma KKŽ – Župan Koren posjetio i strukovne škole koje na sajmu prezentiraju svoja zanimanja
Full Article 2 minutes read

Veselo i edukativno na drugom danu 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma KKŽ – Župan Koren posjetio i strukovne škole koje na sajmu prezentiraju svoja zanimanja

Župan Darko Koren u subotu je u pratnji direktora 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma KKŽ Bože Baraća, predsjednika HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslava Vitelja, pročelnice Ane Mušlek i pomoćnice direktora županijske Turističke zajednice Kristine Sočev obišao izlagače te sudjelovao u programima Sajma.

Župani i suradnici s izlagačima razgovarali o aktualnostima u poduzetništvu i obrtništvu, a posjetili su i strukovne škole koje prezentiraju svoja zanimanja i tako nastoje motivirati učenike za upis.

Posebno atraktivan dio programa Sajma bio je nastup mališana Dječjeg vrtića Križevci, COOR-a Križevci, Dječjeg vrtića Zraka sunca i Dječjeg vrtića Čarobna šuma koji su svojim veselim koreografijama privukli pažnju svih okupljenih. Spomenimo i kako su Sajam posjetili predstavnici komora i udruženja obrtnika iz drugih županija.

U nastavku programa posjetitelji mogu uživati u Reviji frizura i modnoj reviji čiji je organizator Udruženje obrtnika Križevci i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a u nedjelju ih očekuje 49. Međugradska i 32. Međužupanijska izložba malih životinja, panel rasprava na temu „Vinske klijeti – graditeljska baština, kulturno dobro ili turizam?“, Okusi Podravine i Prigorja, izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora te nagradna igra i službeno zatvaranje Sajma.

Podsjetimo, Sajam se do 12. studenoga održava u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i to na 1.700 m2 zatvorenog prostora i 2.500 m2 otvorenog prostora. Svoje proizvode i usluge posjetiteljima i potencijalnim poslovnim partnerima predstavlja gotovo 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a ovogodišnja tema je “Razvoj ruralnog turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji“.

Glavni organizator Sajma je Koprivničko-križevačka županija, tehnički nositelj organizacije HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca. Partner sajma je Virovitičko-podravska županija, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Sajam će u nedjelju biti otvoren od 9 do 19 sati.

sjever.hr/kckzz.hr
11.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.