Now Reading:
Najnovija vijest: Coca-Cola se ipak vraća na police trgovina!
Full Article 2 minutes read

Najnovija vijest: Coca-Cola se ipak vraća na police trgovina!

Slučajevi navodnog trovanja gaziranim pićima i dalje su jedna od glavnih tema u Hrvatskoj, a nakon što su iz prodaje nekih trgovina povučeni svi takvi Coca-Colini proizvodi, u petak preokret!

Podsjetimo, ovog su se ponedjeljka društvenim mrežama počele širiti poruke u kojima upozoravaju ljude da ne piju sokove i vode ovog poznatog proizvođača. Kako doznaje portal 24 sata, u KBC-u Rijeka će provesti internu istragu o tome jesu li one krenule iz njihove bolnice

Iz Fortenove su u petak priopćili da se Coca-Cola ipak vraća na police.

-Temeljem objave Državnog inspektorata RH od 9. studenog 2023. te pisane obavijesti kompanije Coca Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata RH o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Coca Cole – ističe se u priopćenju.

U četvrtak su stigli rezultati provedenih vještačenja Centra “Ivan Vučetić” za bocu Romerquellea kojom se otrovao mladić u Rijeci.

-Nastavno na događaj na području Policijske uprave primorsko-goranske Jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića – policijski izvidi u tijeku obavještavamo javnost kako je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ proveo vještačenja spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6) – objavila je policija, a prenose 24 sata.

-Sada napokon nakon nekoliko dana možemo reći kako je riječ o jednom izoliranom incidentu koji je povezan s našom jednom staklenom bočicom – kazao je direktor Korporativnih poslova i održivosti Coca-Cole HBC Hrvatska Bruno Jelić, za RTL, nakon što su napokon objavljeni rezultati vještačenja nad bočicom mineralne vode s okusom Romerquelle kojom se u subotu otrovao mladić J. G. (19).

sjever.hr/24sata.hr
10.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.