Now Reading:
Zagorski Carlsen: Dominik Bezjak niže uspjehe u šahu, s ovim sportom upoznao je učiteljicu i kolege iz svog razreda
Full Article 3 minutes read

Zagorski Carlsen: Dominik Bezjak niže uspjehe u šahu, s ovim sportom upoznao je učiteljicu i kolege iz svog razreda

Učenik Dominik Bezjak uspješan je na natjecanjima šaha te je do sad osvojio puno priznanja i nagrada. U srijedu, 8. studenog je u 3. L razredu područne škole Lepajci održan veoma zanimljiv sat razrednog odjela, na kojem su mu učiteljica Katarina Barlović i kolege iz razreda čestitali na postignutim uspjesima, te se upoznali s pozitivnim utjecajem igranja šaha na razvoj mentalnih sposobnosti i pobudili interes za igranjem šaha koji  je najbolji sport za vježbanje mozga.

Za nastavni sat u razredu smo pripremili izložbu fotografija s natjecanja i ispis novinskih članaka koji prate njegov uspjeh. Pokazujući svoje medalje i pehare Dominik je govorio o počecima igranja šaha i učlanjenju u Šahovski klub Pregrada čiji je član od prosinca 2022. Tijekom nepune godine dana Dominik je osvojio 19 medalja i 2 pehara na raznim natjecanjima u Republici Hrvatskoj. Prvi turnir odigrao je u travnju ove godine u Pregradi gdje je osvojio 3. mjesto u kategoriji do 12 godina. Tjedan dana kasnije nastupio je na svojem prvom Gospodaru mjeseca i ostvario visoko 2. mjesto  među najboljim šahistima njegovog uzrasta u Republici Hrvatskoj. Od tada svaki mjesec nastupa na Gospodaru mjeseca i brojnim drugim turnirima gdje ostvaruje sjajne rezultate. Pobijedio je na Sportskim igrama mladih Krapinsko – zagorske županije do 12 godina,  a u državnoj završnici koja se igrala u Splitu osvojio je 11. mjesto. Sudjelovao je na Državnom prvenstvu Hrvatske u Trogiru. Prva mjesta dosad je osvojio u različitim kategorijama u Kumrovcu, Pregradi, Krapini, Rovišču, Čakovcu, Crikvenici…

Učenici su sa zanimanjem slušali o uspjesima i postavljali razna pitanja o putovanjima i natjecanjima – istaknula je Barlović.

Još veći interes pobudila je Dominikova mala škola šaha. Prvi partner u igri bio mu je Luka kojeg je Dominik pohvalio i potaknuo ga je na uključivanje u njegov klub. Igrali su i ostali učenici, kazala je učiteljica i dodala kako su tijekom igre saznali nazive pojedinih figura i pravila igre.

-Dominik je ljubitelj  različitih vrsta Rubikovih kocki koje veoma uspješno slaže kao i Lego kocke. Osim izvanškolskih aktivnosti postiže izvrsne rezultate u svim predmetima u školi, osobito u matematici u kojoj je postigao značajni uspjeh na Međunarodnom natjecanju Klokan bez granica. Nastavni sat smo završili zajedničkim fotografiranjem, a Dominik je sve učenike počastio slatkišima i sokovima kojima smo proslavili njegove uspjehe – zaključila je učiteljica Barlović.

sjever.hr 09.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.