Now Reading:
RASTE BROJ Više od 30 osoba diljem Hrvatske javilo se liječnicima zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima
Full Article 1 minutes read

RASTE BROJ Više od 30 osoba diljem Hrvatske javilo se liječnicima zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima

Iz dana u dan sve se više ljudi diljem Hrvatske javlja liječnicima zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima, a dosad su se ukupno javile 34 osobe.

Kako donosi Jutarnji.hr, u KBC Zagreb javilo se najviše pacijenata, njih 17. Dvoje od njih ima erozivne ozljede, ali nitko nije zadržan na bolničkom liječenju. U KBC Sestre milosrdnice javilo se šest pacijenata, a svih šest je otpušteno kućama i ni kod koga nisu utvrđene erozivne ozljede. U zagrebačku kliničku bolnicu Merkur prijavilo se dvoje pacijenata, od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju, a drugi otpušten kući. Jedan je pacijent zadržan u bolnici i u Rijeci.

Liječnicima se javilo još troje pacijenata u Splitu te po jedan u Karlovcu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu i Virovitici. Podsjetimo kod pacijenta u Varaždinu utvrđene su erozivne ozljede, ali nije zadržan na bolničkom liječenju.

Jutarnji.hr prenosi da se i na istoku zemlje pojavilo nekoliko slučajeva, ali je u svim slučajevima riječ o blažoj kliničkoj slici. Ministar zdravstva Vili Beroš naglašava da je najvažnije da nema teških slučajeva.

sjever.hr/jutarnji.hr
09.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.