Now Reading:
Općina Lobor objavila Proračun u malom, načelnica Jembrih: „Želimo biti otvoreniji i transparentniji prema našim sumještanima”
Full Article 2 minutes read

Općina Lobor objavila Proračun u malom, načelnica Jembrih: „Želimo biti otvoreniji i transparentniji prema našim sumještanima”

Općina Lobor na svojim mrežnim stranicama objavila je Proračun u malom za građane za 2024. godinu, kao i s projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Proračun je temeljni financijski dokument Općine Lobor kojim se utvrđuje plan financiranja svih aktivnosti i projekata za proračunsku, odnosno kalendarsku godinu, a on je za sljedeću godinu planiran u iznosu od 11.639.325,79 eura.

Kako je istaknula općinska načelnica Ljubica Jembrih, cilj Proračuna u malom je da se građani mogu bolje informirati o općinskom proračun, ali i kako bi dobili jednostavniju sliku svega onoga što je Proračun, od čega se sastoji i što se točno sve iz njega financira.

-Cilj nam je da budemo što otvoreniji i transparentniji prema našim sumještanima. U Proračunu u malom objašnjeno je od čega se on sve sastoji, koje su naše zakonske obveze odnosno koji rashodi su nam unaprijed zadani, ali i sve ono što nam je u planu u narednoj godini – rekla je načelnica Jembrih te dodala kako se u Proračunu nalaze i projekcije za naredne dvije godine s obzirom na to da Općina Lobor provodi neke kapitalne projekte kao što je izgradnja Centra za starije osobe Lobor.

Između ostalog, planirani su i radovi na uređenju zgrade vatrogasnog doma, pripreme za izgradnju ŠRC Lobor, zatim uređenje domova kulture, groblja i parkirališta, kao i nastavak projektiranja i izgradnje nerazvrstanih cesta.

-Kao i ove godine, u narednoj je u planu korištenje što više sredstava EU fondova, dok Općina nastavlja i sa redovnim financiranje javnih potreba kao što su financiranje Dječjeg vrtića Ivančica, stipendiranje učenika i studenata kao i ostale demografske mjere koje Općina provodi. Stojimo na raspolaganju za sva pitanja, prijedloge, sugestije i suradnju – poručila je načelnica Jembrih.

foto: arhiva
sjever.hr
08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.