Now Reading:
I u Hrvatsku stigla pretplata za Instagram i Facebook – Hoćete li plaćati?
Full Article 1 minutes read

I u Hrvatsku stigla pretplata za Instagram i Facebook – Hoćete li plaćati?

Kao što je i najavljeno, nakon što je isto već učinio Elon Musk s nekadašnjim Twitterom, današnjim X-om, Meta uvodi pretplatu za najpopularnije društvene mreže.

-Mijenjaju se zakoni u vašoj regiji, pa predstavljamo novi odabir u vezi s načinom na koji vaše informacije upotrebljavamo za oglase. Prije potvrde odabira saznat ćete više o tome kako svaka mogućnost utječe na vas – piše na društvenoj mreži, a prenosi Index.hr.

Meta nudi dvije opcije, pa se tako možete pretplatiti za upotrebu svojih korisničkih računa za Facebook i Instagram bez oglasa, počevši od 12.99 € mjesečno, uključujući primjenjive poreze, a kako stoji u objavi, vaše informacije neće se upotrebljavati za oglase. Druga opcija je besplatno korištenje mreže uz oglase.

Inače, Meta je već ranije najavila da će korisnicima u Europi ponuditi plan pretplate za Facebook i Instagram bez reklama sukladno propisima Europske unije. Na ovaj način Meta se pokušava uskladiti s propisima Europske unije zbog kojih joj prijeti ograničavanje mogućnosti personalizacije oglasa za korisnike bez njihovog pristanka, donosi Index.

Pretplatu je ranije počeo testirati i TikTok, ali zasad samo u SAD-u.

sjever.hr/index.hr
08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.